Netwerkevenement Energiebesparing MKB een succes

Het eerste netwerkevenement Energiebesparing MKB door het Ministerie van Economische Zaken op 28 november 2016 was een succes. Inge Diepman interviewde gastheer Bert de Vries, Directeur Programmadirectie Energie-uitdagingen 2020 bij het ministerie van EZ. Ook interviewde ze Margreet van Gastel over de actualiteit rondom energiebesparing. Zij is Programmamanager Expertisecentrum Energiebesparing.

Er volgde een korte film over 1,5 jaar Expertisecentrum Energiebesparing. Wetenschapper, duurzaamheidsexpert en astronaut André Kuipers nam ons mee in de wonderen van onze planeet aarde. Hij liet daarbij de invloed van de mens op het milieu zien. Daarna vonden er diverse workshops plaats op het gebied van energiebesparing en financiering.

De netwerkbijeenkomst eindigde met de uitreiking van de eerste EZ Energy Award aan Suikerunie Dinteloord door Sandor Gaastra, directeur Energie, Telecom en Mededinging bij EZ. We sloten de dag af met een netwerkborrel. Dat deden we op de beursvloer met innovatieve bedrijven op het gebied van energiebesparing.

De prijsvraag is in 2016 voor de eerste keer georganiseerd door het Ministerie van Economische Zaken vanuit de Programmadirectie Energie Uitdagingen 2020. De inzet is om de prijsvraag jaarlijks te gaan organiseren. Veel besparingen zijn maatregelen die technisch mogelijk zijn en zich relatief snel terugverdienen. Energie besparen is veelal een kwestie is van gewoon doen.

Organisatie
Het ministerie van Economische Zaken organiseerde dit evenement en de award in samenwerking met Expertisecentrum Energiebesparing en Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl).

Bron: RVO


Top pagina
Green Business Club | Voorwaarden | Website door Toast Design