Looproute Beatrixkwartier officieel geopend

De Haagse wethouder Boudewijn Revis en Eveline Steenbergen, General Manager van het WTC The Hague en bestuurslid van de Green Business Club Beatrixkwartier (GBCB), gaven gezamenlijk het startschot voor de opening van de snelle looproutes en de actie “Beatrixkwartier loopt door”. Op de kaart is duidelijk aangegeven wat de snelste route is van en naar het Centraal Station en Station Laan van NOI.

Looproutes Beatrixkwartier Den Haag from Buro Kokmeuleman on Vimeo.

De kaart hangt fysiek bij deze twee NS-stations en in het midden van het Beatrixkwartier, onder de halte van de RandstadRail, ingang Oost. Bovendien is de kaart te vinden op www.lopeninhetbeatrixkwartier.nl. Door middel van een QR-code is deze plattegrond ook snel te downloaden. Langs de routes zelf wijzen kleine borden de weg. De verschillende organisaties in het Beatrixkwartier hangen de kaart bij hun kantoor op, zetten deze op de website en attenderen werknemers en bezoekers op de QR-code.


Wethouder Boudewijn Revis en Eveline Steenbergen, General Manager van het WTC The Hague

Snelste route voor wandelaars
De organisaties verenigd in GBCB (Bouwinvest (WTC The Hague & Centre Court), PostNL, MN, BAM, Nationale Nederlanden, WFIA, de Belastingdienst, RVO, de gemeente Den Haag en Wijkberaad Bezuidenhout) zetten zich in voor verduurzaming en verlevendiging van het Beatrixkwartier. Een van de projecten dat samen met Bereikbaar Haaglanden wordt gerealiseerd, is de aanpak om files en parkeerdruk te verminderen. Steenbergen: “Het Beatrixkwartier is heel goed bereikbaar met het OV en ligt ideaal tussen twee stations. Uit onderzoek is echter gebleken dat de afstanden groter worden ingeschat dan ze daadwerkelijk zijn of dat wordt misgelopen doordat men de weg niet goed kent. Daarom is er nu een looproutekaart die voor wandelaars de snelste route naar de stations aangeeft.”
Wethouder Revis juicht dit initiatief van harte toe. “Het is mooi dat veel medewerkers en bezoekers gestimuleerd worden door organisaties en bedrijvenverenigingen in Den Haag om lopend naar het Beatrixkwartier gaan. Het helpt daarbij als belangrijke verbindingen op een aangename en heldere manier met elkaar verbonden zijn. Door routes aantrekkelijk in te inrichten, komen mensen graag naar Den Haag en verblijven ze langer in de stad. Zo dragen al die bezoekers bij aan een bloeiende economie.”

Actie Beatrixkwartier loopt door
Om medewerkers en bezoekers te stimuleren vanaf de stations te komen lopen, start half november de actie “Beatrixkwartier loopt door.” Hierbij kunnen medewerkers en bezoekers leuke prijzen winnen wanneer zij lopend naar het Beatrixkwartier gaan en dit melden via de website www.ga3punt0.nl. De actie is een gezamenlijk initiatief van de Green Business Club Beatrixkwartier en Bereikbaar Haaglanden.


Top pagina
Green Business Club | Voorwaarden | Website door Toast Design