In het stedelijk daklandschap wordt extra waarde gecreëerd wanneer leuke, creatieve en inspirerende kansen van daken worden benut. Ontdek hoe u uw dak een nieuw leven kunt geven. Daken bieden allerlei kansen voor gebruik. Bovendien kunnen ze een belangrijke bijdrage leveren aan het leefklimaat in de stad.
Het Platform Multifunctionele daken biedt cases, mogelijkheden en kennisdocumenten om actief aan de slag te gaan met uw dak.
Een functioneel dak is een beleving
Door daken te zien als een uitbreiding van gebruiksoppervlakte, gaat een wereld aan mogelijkheden open. Of je er nu gasten ontvangt, een tuin aanlegt of allebei: een multifunctioneel dak biedt letterlijk en figuurlijk een verrassend perspectief!

Het levert het nodige comfort op
Het dak benutten is prettig, zowel op het dak als in het gebouw. Zo verlaagt een multifunctioneel dak met begroeiing en/of waterberging de binnentemperatuur op warme dagen en dempt een zachter oppervlak omgevingsgeluid.

Besparen op energiekosten
Het dak leent zich uitstekend voor het duurzaam opwekken van energie. Dat kan aanzienlijk schelen op de energierekening. Door (ook) begroeiing toe te passen, wordt bovendien de levensduur van het dak verlengd.

Een goede uitstraling naar buiten
Door bij het aanleggen van een recreatieruimte ook direct te denken aan energie, begroeiing en wateropslag, is het dak niet alleen bruikbaar maar ook ecologisch verantwoord. Dat is aantrekkelijk voor zowel gebruikers als omwonenden!

Meer informatie: Platform multifunctionele daken

Platform multifunctionele daken

1 Project

Projecten die gebruik maken van Platform multifunctionele daken

,

Polderdak

GBC Zuidas

Het Polderdak Zuidas is het eerste dak dat primair een alternatieve waterberging is en daarnaast de…

Bekijk project

  • > € 25.000
  • 12 maanden
  • 4
  • Gebouw