GBC Zuidas en Bycs over Slimme Stadslogistiek bij WeMakeTheCity

De Metropoolregio Amsterdam heeft een trotse logistieke geschiedenis. Het imago als “doorgeefluik” van Europa heeft de stad veel welvaart gebracht, maar heeft ook een keerzijde: overlast voor bewoners en milieu, congestie in de lucht, weg, spoor en water.

Het is tijd voor slimmer en schoner vervoer. De logistieke sector wordt onder de loep genomen tijdens de Metropolitan Mobility Conference van het stedelijke evenement WeMakeTheCity op 20 juni, onder de noemer Green Logistics. Na het plenaire gedeelte, delen de aanwezigen zich op in breakoutsessies.

Green Business Club Zuidas verzorgt samen met Bycs een break out sessie Slimme oplossingen voor duurzame stadslogistiek, over fietslogistiek en cityhubs, en hoe wij dat aanpakken in Zuidas.

Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar voor participanten van Green Business Club Zuidas. Geef je daarom op door te mailen naar diederik@greenbusinessclub.nl.

In Amsterdam Zuidas wordt gewerkt aan de verduurzaming van logistieke stromen zoals post, pakketten en facilitaire inkoop. BYCS en Green Business Club Zuidas laten zien wat er gebeurt en presenteren duurzame alternatieven voor deze stromen. Wat kan de fiets betekenen voor post- en pakketbezorging? En voor welk deel van het probleem is een logistieke hub de oplossing?

Ronde 1:
Voor de pauze delen we kennis van de Hogeschool van Amsterdam over licht elektrisch vervoer, vertelt de gemeente over de rol van de fiets binnen stadslogistiek en komen Parcls en Fietskoeriers.nl aan bod met hun oplossingen voor post- en pakketbezorging.

Ronde 2:
Na de pauze zal Post NL vertellen over de rol van logistieke hubs in de stad, spreekt Routigo over efficiëntere routes en delen studenten van de Hogeschool van Amsterdam de kennis die is opgedaan door een poortonderzoek uit te voeren bij een van de bedrijven in Amsterdam Zuidas en deelt Green Business Club Zuidas informatie rondom de logistieke pilot met Hulshoff BV.

Sprekers:

Folkert Lodewijks – BYCS

Diederik Imfeld – Green Business Club Zuidas

Rogier Havelaar – PostNL

Susanne Balm – Project manager E-mobility & City Logistics HvA

Cathelijne Hermans – Programmamanager stedelijk logistiek beleid, gemeente Amsterdam

Heike van der Woerd – Routigo

Jori Spitz – Parcls

Willem Boverhof – Fietskoeriers.nl


Top pagina
Green Business Club | Voorwaarden | Website door Toast Design