Frisse wind bij Green Business Club Utrecht

Een nieuw bestuur, een nieuwe programmamanager, nieuwe gezichten en vertegenwoordigers vanuit de deelnemende organisaties (onze participanten) én volop enthousiaste ideeën en plannen binnen de werkgroepen Levendig, Circulair en Mobiliteit. We zitten alweer (bijna) op de helft van 2017, tijd om de balans op de maken. Hoe waait de wind nu bij de Green Business Club Utrecht Centraal?

Nieuw bestuur
Door het vertrek van oud-voorzitter Ellen Boersma (NS Stations) en oud-penningmeester Vincent van Zaalen (Jaarbeurs) kwamen er plekken vrij in het bestuur. Jacco Buisman (Movares) was als enig ‘oud-bestuurslid’ dé man voor het voorzitterschap. Hans van Walsem (Royal Hasköning) en Wilma Kreikamp (Rabobank) waren enthousiast en sloten aan.

Het nieuwe bestuur is enthousiast en wil met het jaarplan 2017 als leidraad, verder met het uitrollen van projecten. In de twee-en-een-half jaar dat GBC Utrecht Centraal bestaat, is er naast een aantal concrete projecten het noodzakelijke fundament gelegd. Het nieuwe bestuur heeft dan ook alle tijd en ruimte om echt te gaan DOEN. Dit is het jaar dat de nadruk ligt op uitvoering.

Nieuwe programmamanager
Emilie Vlieger is vanaf de oprichting betrokken geweest als programmamanager. Ze begint nu aan een nieuwe uitdaging voor Provincie Flevoland. Haar opvolger is Judith Sterkenburg. Zij heeft een achtergrond in communicatie en runt sinds drie jaar haar eigen bedrijf: FRISS Communicatieprojecten. Judith heeft een brede interesse en doet uiteenlopende projecten, maar met altijd één terugkerend uitgangspunt: van een idee een zichtbaar resultaat maken.  Judith: “Ik zie dit heel erg terugkomen in de Green Business Club Utrecht: het verbeteren, verlevendigen en verduurzamen van het stationsgebied en dat ook echt DOEN! Op allerlei creatieve manieren. Ik vind het een ontzettende mooie uitdaging om dit als programmamanager nu te mogen coördineren.”

Nieuwe gezichten
Naast een nieuw bestuur en een nieuwe programmamanager, worden ook de werkgroepen versterkt met nieuwe leden. We verwelkomen:

  • Martijn Carlier – nieuw namens de Jaarbeurs. Hij volgt Vincent van Zaalen op. Martijn is betrokken bij beurzen en congressen in de bouw- en installatiebranche bij de Jaarbeurs.  Vanuit zijn functie is hij veel bezig met duurzaamheid, circulariteit en energie en kan daarmee een waardevolle bijdrage leveren.
  • Michiel Huisinga – TivoliVredenburg. Hij is de opvolger van Rob Kuipers (ABN Amro) en is blij aan te sluiten bij het netwerk.
  • Bart Humblet –  Royal Haskoning DHV. Hij wordt voorzitter van de werkgroep Mobiliteit.
  • Martijn Kock en Martijn van Rosmalen – CBRE. Zij nemen het stokje over van Henri Grevers. CBRE is naast gebruiker in het gebied, ook de beheerder van het in-aanbouw-zijnde WTC Utrecht.
  • Victor Knaap namens NH Hotels.

Meer weten?
Wil je meer weten over de Green Business Club Utrecht en onze activiteiten? Volg de GBCU dan ook op Twitter en in de Linkedingroep. Of neem contact op met Judith Sterkenburg. Begin juni verschijnt hier een update van alle werkgroepen.

Foto: V.l.n.r. Jacco Buisman, Hans van Walsum, Wilma Kreikamp en Judith Sterkenburg


Top pagina
Green Business Club | Voorwaarden | Website door Toast Design