Diepste punt boring markeert duurzaam hoogtepunt voor Beatrixkwartier Den Haag

Green Business Club nodigt geïnteresseerden uit bij boring warmte koudeopslag op 4 oktober

Terwijl de discussie over het behalen van de klimaatdoelstellingen in het hele land in volle gang is, zet het Beatrixkwartier in Den Haag concrete stappen richting een circulair bedrijfsleven, namelijk met het aanleggen van een nieuwe warme koudeopslag (WKO). Aanstaande vrijdag 4 oktober bereikt de boring hiervoor met 250 meter het diepste punt. Het markeert direct een duurzaam hoogtepunt in de ambitie van de Green Business Club Beatrixkwartier om in 2030 van het gas af te zijn. De WKO zal het gehele kantoorgebouw CentreCourt voorzien van groene energie. Hiermee vormt het Haagse Beatrixkwartier een voorbeeld voor andere zakendistricten in Nederland. Geïnteresseerden mogen op 4 oktober tussen 10.00 en 12.00 uur een kijkje komen nemen bij de boring en vragen stellen.  

Beatrixkwartier van het gas af 

De partners van de Green Business Club Beatrixkwartier, Bouwinvest, Cromwell, MN, Nationale Nederlanden en Gemeente Den Haag zetten zich gezamenlijk in voor een overgang naar groene energieopwekkers met als doelstelling om in 2030 van het gas af te zijn. Bouwinvest, gespecialiseerd vermogensbeheerder in vastgoed voor institutionele beleggers, zet hierin nu concrete stappen door CentreCourt te voorzien van een warmte-koudeopslag. Manja Meuleman, projectleider van de Green Business Club Beatrixkwartier: “Als Green Business Club Beatrixkwartier maken wij ons hard voor verduurzaming van het Haagse zakendistrict. De aanleg van deze WKO is een prachtig voorbeeld hoe goede samenwerking binnen het bedrijfsleven tot concrete acties kan leiden. Bouwinvest laat hiermee zien dat het bedrijfsleven niet alleen meedenkt, maar ook meedoet als het gaat om verduurzaming van de omgeving en bereid is om grote stappen te zetten.”

Een WKO-systeem slaat warmte en koude uit het gebouw op in twee bronnen diep onder de grond. In de winter wordt het gebouw verwarmd met de warmte onttrokken uit de warme bron. Het afgekoelde water wordt vervolgens opgeslagen in de koude bron. Dit koude water koelt het gebouw vervolgens weer in de zomer. Zo wordt het gebouw op duurzame en circulaire wijze op temperatuur gehouden.

Kijkje de diepte in
Op 4 oktober, tijdens de Week van de Duurzaamheid, wordt het diepste punt van de boring bereikt. De Green Business Club nodigt geïnteresseerden uit om op vrijdag 4 oktober tussen 10.00 en 12.00 uur een kijkje te komen nemen bij de boring. Technisch medewerkers geven op de bouwplaats uitleg over de werking van de WKO en staan klaar om vragen te beantwoorden. Tijdens de boring zijn ook aan aantal fossielenvondsten gedaan. De schelpen en andere kleine versteningen die uit de bodem naar boven zijn gekomen worden tentoongesteld.

Praktisch 

WKO – Een kijkje achter de schermen
Vrijdag 4 oktober 2019 tussen 10.00 en 12.00 uur.
Prinses Beatrixlaan 2, Den Haag
Aanmelden vooraf is niet nodig


Top pagina
Green Business Club | Voorwaarden | Website door Toast Design