The Albus Hotel

The Albus Hotel is een door Nederlandse familie geleid luxe boutique 4* hotel in het bruisende centrum van Amsterdam, midden in de grachtengordel. Het vooruitstrevende design van ons luxe hotel wordt geëvenaard in onze benadering van duurzaamheid. Het restaurant van het hotel, Senses, is een van de beste restaurants in Amsterdam. Het is een top fine dining restaurant voor de ware food lovers. Een Sense of Bliss is waar we naar streven in the Albus. Onze kamers zijn ontworpen om veel comfort en ontspanning te creëren, onze uitgesproken hotelgangen met bijzondere kunstwerken zijn om van te genieten en onze gastvrije experts werken gepassioneerd om voor onze gasten het verblijf zo comfortabel mogelijk te maken.

Waarom is jouw hotel participant van Green Hotel Club?
Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen zit in ons DNA. Door deel te nemen aan de Green Hotel Club helpen wij aan het verduurzamen van de maatschappij. Uiteindelijk begint Maatschappelijk verantwoordt ondernemen bij je zelf!

Wat doet het hotel al op het gebied van duurzaamheid?
The Albus is het eerste hotel in Europa dat zonder gas maar met groen stroom de verwarming, koeling en het opwarmen van het water verzorgd, zonder CO2 uitstoot. Wij zijn al jaren Green Key gecertificeerd op het hoogste niveau. Ook helpen wij zwakkeren in de maatschappij; kinderen die slachtoffer zijn geworden in oorlogsgebieden. Al jaren zijn wij sponsor van War Child.

  • Eerste hotel in Europa dat geen gas dus geen CO2 uitstoot heeft
  • Gouden Certificaat Green Key eco label
  • Energie-efficiënte ledverlichting
  • Regendouches (minder water)
  • Sponsor van War Child
  • Mitsubishi Electric Eco Cute (Europese primeur Albus Hotel Amsterdam)

Hoe kan Green Hotel Club helpen bij verdere verduurzaming?
Door samen met hotels kennis te delen op het gebied van duurzaamheid kunnen wij ervoor zorgen dat nieuwe strategieën komen voor een meer regeneratieve economie.