Stayokay Amsterdam Vondelpark

Hostel Stayokay Amsterdam Vondelpark is gevestigd in een oude huishoudschool direct aan het Vondelpark; het groene hart in de stad! Deze mooie locatie hebben we als inspiratie gebruikt voor de inrichting van het hostel. In de Green House waan je je ook binnen nog in het park. Ons groene dak houdt het pand in de zomer niet alleen koeler, maar vangt ook regenwater op. Bij ons vind je zo overal duurzame hints die bijdragen aan een mooiere planeet en een relaxed verblijf.

Waarom is jouw hotel participant van Green Hotel Club?
We vinden duurzaamheid erg belangrijk en daarom zijn we lid van Green Hotel Club. Stayokay is gecertificeerd voor het Europese Ecolabel en dat betekent dat we al zoveel mogelijk duurzame oplossingen hebben ingezet. Maar door in een groter verband met elkaar kennis en ervaring uit te wisselen en samen te werken aan branche brede duurzame vraagstukken, kunnen we grotere stappen nemen en nog meer positieve impact maken.

Wat doet het hotel al op het gebied van duurzaamheid?
Vakantie vieren en duurzaamheid gaan prima samen! Wij weten er alles van. Sinds 1929 staan we ermee op en gaan we ermee naar bed. En dat voelt goed! Vanuit het MVO programma ‘Goed bezig!’ wordt gewerkt aan vier duurzaamheidsthema’s: Mission zero, Close the loop, We love H2O en Feel good. Hierbinnen voeren we een hele reeks projecten en maatregelen door om onze footprint zo laag mogelijk te krijgen. Hoe we dat doen? Een mooi voorbeeld is de circulaire bedrijfskleding die is gemaakt van oude bedrijfskleding en gebruikte petflessen. Afgedragen kleding gaat vervolgens weer terug naar de kledingleverancier die er opnieuw stof van maakt. We betrekken ook onze gasten bij het maken van een duurzame keuze. Zo staat in de lobby de grote kunstwand ‘message on a bottle’ om reizigers bewust te maken van de effecten van het gebruik van single use plastic.
Alleen samen kunnen we de plastic soup aanpakken!

Hoe kan Green Hotel Club helpen bij verdere verduurzaming?
Er zijn veel goede en mooie ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid. Met het delen van kennis en ervaringen van deze nieuwe ontwikkelingen kun je stappen vooruit maken. Daarnaast verbindt Green Hotel Club, hotels met dezelfde duurzaamheidsvraagstukken met elkaar. Door het opzetten van een samenwerkingsverband en aan de slag te gaan met concrete projecten kunnen we de duurzame transitie met elkaar versnellen.