Pulitzer Amsterdam

Pulitzer Amsterdam bestaat uit 25 historische grachtenpanden uit de 17e en 18e eeuw, aan de Prinsengracht & Keizersgracht die allen aan elkaar verbonden zijn. Het hotel biedt 225 intieme gastenkamers, meeting & events spaces, restaurant Jansz., Pulitzer’s Bar en lobby café Pulitzer Garden; direct verbonden aan de binnentuin die een oase van rust biedt middenin de drukke binnenstad van Amsterdam. Pulitzer Amsterdam is een unieke mix van geschiedenis en modern design. Het Pulitzer is onderdeel van Lore Group; een internationale hotelgroup die opereert in Europa, UK & US.

Waarom is jouw hotel participant van Green Hotel Club?
Duurzaam ondernemen wordt steeds belangrijker nu de gevolgen van klimaatverandering steeds zichtbaarder en heftiger worden. Pulitzer Amsterdam wil graag bijdragen aan een betere wereld zowel in, als om het hotel. Door deel te nemen aan Green Hotel Club kunnen we krachten bundelen en van elkaar leren om samen sustainability uitdagingen aan te gaan en stappen te zetten richting een circulaire duurzame wereld.

Wat doet het hotel al op het gebied van duurzaamheid?
Pulitzer Amsterdam doet onder andere het volgende op het gebied van duurzaamheid:
* Single-use plastics worden geelimineerd door bijvoorbeeld shampoo en zeep in de gastenkamers en publieke toiletten aan te bieden in grote glazen dispensers in plaats van kleine plstic single-use flesjes;
* Er zijn waterbespaarders geplaatst in alle douchekoppen;
* Er is een samenwerking met ‘de Groene Grachten’ om te kijken hoe onze historische monumentale grachtenpanden duurzamer gemaakt kunnen worden.

Hoe kan Green Hotel Club helpen bij verdere verduurzaming?
Door samen op te trekken om duurzaamheidsvraagstukken aan te pakken en door onderling kennis te delen, kunnen we slagvaardiger zijn. Daarnaast biedt het inspiratie voor nieuwe ideeën en samenwerkingen.