Leonardo Hotels

Leonardo Hotel Amsterdam City Center bevindt zich in het hart van Amsterdam, aan de Tesselschadestraat, tussen het prachtige Vondelpark en het bruisende Leidseplein. Met 103 kamers bieden we een comfortabel en gastvrij verblijf voor onze gasten. Als onderdeel van Leonardo Hotels Benelux streven we ernaar om bij te dragen aan het verduurzamen van onze hotels binnen onze groep en de stad Amsterdam als geheel.

Hier is wat we momenteel al doen op het gebied van duurzaamheid:

Green Key certificering: Trots kunnen we vermelden dat ons hotel is bekroond met de Green Key Goud-certificering, een erkenning voor ons engagement voor duurzaamheid.

MadeBlue: We werken samen met MadeBlue om water te filteren en te bottelen, wat bijdraagt aan het verminderen van plastic afval en het bevorderen van duurzaam watergebruik.

Recycling: We streven naar effectieve recycling in samenwerking met PreZero om ons afval te verminderen.

Minimaliseren van gebruik van mono en papier: We proberen het gebruik van eenmalige plastic producten en papier tot een minimum te beperken, wat bijdraagt aan het verminderen van afval.

Too Good To Go: We zijn aangesloten bij het Too Good To Go-initiatief, waarmee we voedselverspilling tegengaan door overtollig voedsel aan te bieden tegen gereduceerde prijzen aan de gemeenschap.

Waarom zijn we lid van Green Hotel Club?
Als onderdeel van Leonardo Hotels Benelux en met onze Green Key Goud-certificering, zijn we vastbesloten om een rol te spelen in het verduurzamen van onze hotels en de stad Amsterdam. We geloven dat samenwerken met de Green Hotel Club ons zal helpen om onze duurzaamheidsinspanningen verder te verbeteren en nieuwe mogelijkheden te ontdekken om een impact te hebben op het milieu en de gemeenschap.

Hoe kan Green Hotel Club helpen bij verdere verduurzaming?
Green Hotel Club kan Leonardo Hotels helpen bij het verder verduurzamen door strategisch advies te geven, te zorgen voor certificering en erkenning, het uitbreiden van netwerkmogelijkheden en door onderzoek te doen naar ontwikkelingen in de markt.