Hotelschool The Hague

Hotelschool The Hague (locaties in Den Haag en Amsterdam)

Het Hospitality Research Centre is de onderzoekseenheid van Hotelschool Den Haag. Wij hebben als doel relevante en tijdige inzichten te bieden aan hospitality professionals en studenten. Studies die wij hebben gepubliceerd gaan over onderwerpen als gastvrij gedrag, revenue management, Airbnb en deel-economie, overtoerisme, technologische innovatie (zoals robots), duurzaam consumentengedrag en circulariteit in hotels, de inrichting van horecaonderwijs en de toepassing van gastvrijheidsprincipes in andere sectoren. Onze onderzoekers doen onafhankelijk academisch onderzoek, toegepaste projecten voor bedrijven en ze spreken regelmatig op internationale academische en professionele conferenties.

Waarom is jouw organisatie participant van Green Hotel Club?

Het doel van de Green Hotel Club past heel goed bij onze doel om relevant en tijdige inzichtingen te bieden aan hospitality professionals en studenten. Daarnaast is de Green Hotel Club ook een bron waar nieuwe inzichten ontstaan , we dragen hier graag aan bij.

Wat doet jouw organisatie al op het gebied van duurzaamheid?

Het onderzoek van Hotelschool Den Haag draait om de volgende kernvragen over hospitality: Wat is gastvrijheid en wat is gast vrijgedrag? Wat is de toekomst van gastvrijheid?

 

Het onderzoek in het onderzoekscentrum is georganiseerd in de volgende onderzoekslijnen: City Hospitality, Strategic Foresight, Business Resilience, Sustainable Talent Management, Circularity and Responsible Consumer Behaviour, Hospitality and Hospitable Behavior and Technological Innovation in Hospitality.

Veel van deze onderzoekslijnen hebben raakvlakken met duurzame horeca. Bijvoorbeeld:

  • Circulaire Economy: hoe integreren hotels duurzaamheid en circulariteit in hun algehele strategie? En welke practices dragen bij aan een circulaire hotel operatie?
  • Duurzame consumptie en food waste is een onderwerp dat naadloos is geintegreerd in ons onderwijs, in onze restaurants en in ons onderzoek;
  • AirBNB en overtoerisme;
  • Onderbezetten en het behouden van personeel in hospitality. Ook om kennis over duurzaamheid te behouden;
  • Duurzaam toerisme: hoe kan toerisme/gastvrijheid en hotels positief bijdragen aan de lokale gemeenschap, door bewoners en ondernemers te betrekken en samen waarde te creëren;
  • Hoe kan gastvrijheid en gastvrije (technologische) innovaties zo worden ingericht dat ze bijdragen aan een positieve en meer duurzame gastervaring (bijvoorbeeld door gebruik van servicerobots en AI bij preventie foodwaste)?

Het research centre kan bijdrage door het verzorgen van kennisdeling/gastcollege’s  tijdens bepaalde projecten. Daarnaast kunnen we gemeenschappelijk (gesubsidieerd) onderzoeksprojecten opzetten en uitvoeren voor duurzaamheidsprojecten.

 

Hoe kan Green Hotel Club helpen bij verdere verduurzaming?
De organisatie en de projecten kunnen een plaats zijn voor onze studenten(community) om te leren en bij te dragen aan de verduurzaming van de sector als stageplek of door het aanbieden van een onderzoeksvraag/case in het curriculum of in hun afstudeeronderzoek.