Hotel Okura Amsterdam

Waarom:

We vinden duurzaamheid erg belangrijk omdat we ons verantwoordelijk voelen om onze planeet te beschermen en bij te dragen aan een duurzame toekomst. Als vijfsterrenhotel hebben we de verantwoordelijkheid om een voorbeeldrol te spelen in de hotelindustrie op het gebied van duurzaamheid. Door de handen ineen te slaan binnen de Green Hotel Club kunnen wij samen met de andere hotels deelnemen en bijdragen aan projecten die impact hebben. We hopen dat andere hotels ons voorbeeld zullen volgen en dat we samen een positieve impact kunnen hebben op onze planeet en de branche positief vertegenwoordigen.

 

Wat:
Wij zijn platina Green Globe member wat onder andere inhoudt dat wij inmiddels meer dan 10 jaar constant nieuwe initiatieven introduceren op het gebied van duurzaamheid. Zo zijn wij onder andere trots op onze inspanningen om onze CO2-uitstoot te verminderen en de grote verscheidenheid aan sociale initiatieven die wij nemen om de samenleving en onze directe omgeving te ondersteunen. Onze duurzaamheidsstrategie wordt onder andere gemeten aan de hand van de Sustainable Development Goals zoals beschreven door de Verenigde Naties.

 

Hoe:
We geloven dat wanneer we samenwerken, we meer kunnen bereiken dan wanneer we alleen handelen. Door als collectief binnen de Green Hotel Club op te trekken, kunnen we onze kennis en ervaringen delen met andere hotels en gezamenlijk aan een duurzamere toekomst werken. Samen kunnen we meer impact creëren en sneller en grotere stappen zetten.

De Green Hotel Club biedt ons ook de mogelijkheid om ons duurzaamheidsbeleid verder te ontwikkelen en te verbeteren. Door deel te nemen aan het collectief hebben we toegang tot nieuwe ideeën, inzichten en innovaties op het gebied van duurzaamheid. Dit stelt ons in staat om ons duurzaamheidsbeleid voortdurend te verbeteren en onze impact op het milieu te verminderen.