Amsterdam Tropen Hotel

KIT Hospitality is een onderdeel van het Koninklijk Instituut voor de Tropen. KIT en is een not-for-profit organisatie, die zich richt op het verbeteren van gezondheidszorg, duurzame economische ontwikkeling en gendergelijkheid in lage- en middeninkomens landen. KIT Hospitality bestaat uit een hotel (momenteel in een grote renovatie), event afdeling en een café-restaurant. Met onze eventlocatie en ons café zijn wij gevestigd in het KIT gebouw. Op onze event locatie kan je geïnspireerd vergaderen in de stoel van een regent, kleurrijk dineren in een statige zaal of swingen op een event tussen zuilen van marmer – bij het Koninklijk Instituut voor de Tropen kan het. Ons monumentale gebouw is veelzijdig en geschikt voor zowel klassieke als moderne evenementen. Het pand is altijd al indrukwekkend geweest, vanaf het moment dat het in 1926 de deuren opende tot vandaag de dag. Na bijna 100 jaar is dit unieke gebouw nog steeds een van de iconen van Amsterdam. Bij de Tropen café-restaurant serveren we verschillende culturen op je bord. Kom zien, horen, ruiken en vooral proeven! Eten brengt je verder.De wereld is vol met verschillende culturen. Er is zoveel te zien,te horen, te ruiken én te proeven. Als we andere culturen ervaren en beter leren kennen, ontstaat er wederzijdsbegrip en respect.Het vult niet alleen je maag, maar ook je hoofd én je hart. Wij laten je nieuwe culturen ervaren, omdat we met het moois uit de wereld jouw wereld graag vergroten. Omdat de winst van KIT Hospitality ten goede komt aan het KIT, draagt jouw bezoek aan ons dus bij aan initiatieven die de wereld een stukje duurzamer maken!

Waarom is jouw hotel participant van Green Hotel Club?
Het is voor ons belangrijk, in de fase waar het hotel nu in zit, om juist deel te nemen om een zo duurzaam mogelijke hotel exploitatie neer te gaan zetten.

Wat doet het hotel al op het gebied van duurzaamheid?

  • Het hotel wordt van binnen en buiten grondig gerenoveerd, waaronder de centrale verwarmingsinstallatie, die ook het monumentale hoofdgebouw van warmte voorziet. Door deze renovatie gaat het hotel ook van het gas af!
  • Het hotel wordt een schitterend gebouw dat tot in de details past bij onze prachtige campus aan het Oosterpark, onze ideële missie om bij te dragen aan een duurzame wereld, en de ontwikkeling van het KIT als dé hotspot voor duurzaamheid in Amsterdam. Het hotel zal gaan beschikken over 80 kamers, een groot restaurant op de begane grond en een bar met een daktuin op de eerste verdieping
  • Het gerenoveerde hotel wordt naar verwachting heropent in q3 2024.
  • Aanleiding voor KIT’s overstap naar gasloze verwarming is de renovatie van ons hotel. Daarmee is het KIT het grootste rijksmonument van Amsterdam dat de gaskraan dichtdraait. Het KIT gaat gebruik maken van ondergrondse warmte-koude opslag om het historische gebouw te verwarmen.
  • Met behulp van deze WKO en warmtepompen, gaan wij ons historische gebouw, het grootste rijksmonument van Amsterdam, nog dit jaar gasvrij verwarmen en koelen!
  • Zo zijn wij al vier jaar geleden begonnen met de vervanging van gasgestookt heet water door elektrische tappunten in de koffiecorners, en de aanschaf van inductiekookplaten voor onze keukens.
  • Maar het gaat ook om kleinere dingen die bijdragen aan een duurzame en prettige leef- en werkomgeving, zoals lekkere biologische koffie en moestuinen voor medewerkers en buurtbewoners op ons terrein.
  • Maar ook wanneer er bij onze events eten overblijft dan doneren wij dit aan blije buren.
  • Door alle kennis met betrekking tot verduurzaming te delen en samenwerken om collectief te kunnen werken aan een regeneratieve toekomst.

Hoe kan Green Hotel Club helpen bij verdere verduurzaming?
Door alle kennis met betrekking tot verduurzaming te delen en samenwerken om collectief te kunnen werken aan een regeneratieve toekomst.