Laden Evenementen

GBC x VANG Buitenshuis | Swill: voorkomen is beter dan verwerken

Op 23 juni vindt de tweede kennissessie, georganiseerd door Green Business Club (GBC) Nederland in samenwerking met VANG Buitenshuis plaats. Voorkomen is beter dan verwerken. Dit geldt zeker als het gaat om organisch afval, zoals GF/e en SWILL. Veel bedrijven zetten in op preventie van voedselverspilling, maar wat werkt en wat niet? Kom dan naar de online kennissessie ‘SWILL: voorkomen is beter dan verwerken’!

Paula Huismans – VANG Buitenshuis
Binnen dit programma van Rijkswaterstaat (RWS) gericht op het verminderen van bedrijfsafval, is ook aandacht voor het voorkomen van voedselverspilling. Dit is een van de focusgebieden van Paula Huismans binnen VANG Buitenshuis. Daarnaast heeft zij dit thema ook op de agenda gezet van de eigen organisatie gezet: het is belangrijk aandachtsgebied binnen de eigen bedrijfsvoering. Waarom is het voorkomen van verspilling zo belangrijk en hoe neem je als opdrachtgever je cateraar daarin mee?

Pauline Rosenberg – Vermaat
Deze cateraar is participant van GBC Zuidas en ontplooiden verschillende initiatieven gericht op het voorkomen van verspilling. Sustainability Specialist Pauline Rosenberg deelt best practices en voorbeelden uit de praktijk.

Lola Slager – Orbisk
Met de tool van Orbisk krijgen organisaties grip op hun voedselverspilling. Met behulp van beeldherkenning herkent Orbi automatisch welke ingrediënten worden weggegooid, in welke hoeveelheid én op welk moment van de dag. Deze gegevens komen terug in een overzichtelijk dashboard.

Terugblik eerste kennissessie
Op 17 februari vond de eerste kennissessie plaats over zero waste met een focus op communicatie en gedrag. Experts vanuit VANG Buitenhuis en bedrijfsleven deelden handvatten en concrete tips. Lees de terugblik op deze eerste kennissessie

Meer informatie en aanmelden
Wilt u meer weten over de kennissessie of aanwezig zijn? Neem dan contact op met Nina van den Berg, projectmanager GBC Nederland via nina@greenbusinessclub.nl

Meer Evenementen

Er zijn geen aankomende evenementen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.