2023/09/04 geplaatst in Algemeen

Gemeente Capelle aan den IJssel officieel participant van Green Business Club Fascinatio

Op een stralende dinsdagmiddag begin juni, ontving Green Business Club (GBC) Fascinatio met trots de burgemeester en wethouders van de Gemeente Capelle aan den IJssel. Na een rondleiding en inspirerende lunch werd bekendgemaakt dat de gemeente nu officieel als participant deelneemt aan GBC Fascinatio, waarmee ze het concept van samenwerking tussen lokale bedrijven en organisaties op het bedrijventerrein van Fascinatio volledig omarmt. Deze partijen streven naar een duurzaam, groen en toekomstbestendig gebied. Het college van B & W is dan ook zeer enthousiast over de initiatieven en ontwikkelingen op het bedrijventerrein.

GBC Fascinatio, opgericht in 2022, heeft zich sindsdien intensief ingezet om duurzaamheid te bevorderen op het bedrijventerrein. De organisatie heeft lokale bedrijven samengebracht en met elkaar hebben zij al diverse succesvolle duurzame initiatieven opgezet, waaronder de populaire actie “Fascinatio doet het licht uit!”.

Impactorganisatie stimuleert duurzame samenwerking
GBC Fascinatio is een impactorganisatie met als doel lokale samenwerking op het gebied van duurzaamheid te stimuleren. De organisatie wordt gevormd door het bestuur die samen met  lokale bedrijven en de gemeente de eindgebruikers van het bedrijventerrein Fascinatio vertegenwoordigen. Deze partijen, ook wel participanten genoemd, delen hun kennis en richten zich op gezamenlijke projecten en initiatieven die een concrete bijdrage leveren aan de duurzame ontwikkeling van het gebied. Thema’s die centraal staan zijn Energie, Klimaatadaptatie, Mobiliteit en Afval & Circulair. Bedrijven die zich hebben aangesloten bij GBC Fascinatio zijn o.a. Daikin, TKE Elevators, Blauwtrust Groep, Van Weelde Shipping Group, Van Dorp, Daamen & van Sluis, Lomans en Haij & Van der Wende Advocaten.

Samen op weg naar een groene toekomst
Het enthousiaste bestuur van GBC Fascinatio is verheugd over de samenwerking met de gemeente en kijkt uit naar een vruchtbare samenwerking waarbij zij samen optrekken in ambitie in de verduurzaming van het bedrijventerrein. De gemeente benadrukt het belang van lokaal actief bezig zijn met duurzaamheid en het waardevolle platform dat Green Business Club biedt aan ondernemers en organisaties.

Met de gemeente als nieuwe participant blijft GBC Fascinatio zich inzetten voor duurzame ambities en een toekomstbestendig Fascinatio. Gezamenlijk laten zij zien dat ‘DOEN’ voorop staat in het realiseren van collectieve projecten die bijdragen aan een groene-, duurzame omgeving en een excellent vestigingsklimaat.

De oprichting van GBC Fascinatio in 2022 is tot stand gekomen door steun van de Gemeente Capelle aan den IJssel en de Provincie Zuid-Holland

Wilt u kennismaken met GBC Fascinatio? Neemt u dan gerust contact met ons op via carola@greenbusinessclub.nl.

CAPELLE AAN DEN IJSSEL – 06-06-2023, B&W op bezoek bij GBC Fascinatio, © Jan Kok – Boomerang Fotografie,
foto/credit: Jan Kok