2023/01/29 geplaatst in Mobiliteit

OVpay in de ParkShuttle

De ParkShuttle, Nederlands eerste volautomatische voertuig, rijdt sinds 5 december 2022 weer tussen metrostation Kralingse Zoom (Rotterdam) en Bedrijventerrein Rivium (Capelle a/d IJssel). Ook in een ander opzicht is de ParkShuttle vernieuwend: ParkShuttle heeft op 9 januari 2023 OVpay als eerste vervoerder in de regio Rotterdam geïntroduceerd.

Wat is OVpay?Je kunt al op steeds meer plekken in Nederland in- en uitchecken met je contactloze betaalpas of creditcard of mobiel. Met OVpay kun je dus zelf kiezen hoe je in- en uitcheckt in het OV. Handig als je af en toe met het OV reist en geen OV-chipkaart hebt. Binnenkort kan het overal in de bus, trein, tram en metro in Rotterdam, nu eerst nog alleen in de ParkShuttle. De prijs voor je reis is gelijk aan reizen met je OV-chipkaart zonder korting of abonnement. Later in 2023 kun je ook met een abonnement of korting reizen met je contactloze betaalpas of creditcard.

In- en uitchecken: haal altijd je pas uit je portemonnee of telefoonhoesjeNet zoals bij de OV-chipkaart check je in en uit bij de kaartlezer van de ParkShuttle. Haal de pas waarmee je wilt betalen bij het in- en uitchecken altijd uit je portemonnee of telefoonhoesje. Zo check je in- en uit met het betaalmiddel van jouw keuze en voorkom je dat je te veel voor je reis betaalt.

Green Business Club Fascinatio gaat voor bereikbaarheid
Tijdens onze eerste themasessie van mobiliteit en bereikbaarheid zijn wij onder leiding van voorzitter Esther Klüth de diepte ingegaan op onze vraag: hoe houden we samen ons Fascinatio bereikbaar voor nu en in de toekomst voor onze klanten en onze medewerkers? Komende maanden ondersteunen wij vanuit GBC Fascinatio onze participanten en gaan we samen aan de slag met de mobiliteitsscan. Dit geeft ons inzicht in onder meer hoe onze doelgroep reist en waarom.

Vragen?Alle informatie over deze nieuwe vorm van betalen in het OV staat op www.OVpay.nl
Mocht je vragen hebben over GBC Fascinatio, neem contact op met Vincent Dellebeke via vincent@greenbusinessclub.nl.