2021/11/17 geplaatst in Algemeen

Rolf Simons: ”Wederkerigheid, of te wel geven en nemen, dat levert bijna altijd duurzame relaties op.”

Rolf Simons, communicatieadviseur bij gemeente Eindhoven, deelt zijn visie op duurzaamheid en hoe hij het toepast in zijn dagelijks leven. Daarnaast bespreken we de trots voor de gemeente Eindhoven en welke activiteiten er interessant zijn voor Green Business Club (GBC) Eindhoven Spoorzone.

Welke rol speelt duurzaamheid voor jouw persoonlijk?
”Allereerst vind ik duurzaamheid een containerbegrip, het heeft vele betekenissen. Ik ben een netwerker in hart en nieren. Wederkerigheid, of te wel geven en nemen, dat levert bijna altijd duurzame relaties op. Als we kijken naar ons klimaat dan geldt daar ook die wederkerigheid. Nemen we veel dan levert dat situaties op waar we afgelopen zomer wereldwijd mee te maken kregen; de weerextremen. Als ik kijk naar wat ik doe en hoe ik me gedraag dan merk ik dat duurzaam zijn vooral niet te ingewikkeld gemaakt moet worden. Dus afval scheiden moet niet te veel moeite kosten en zonnepanelen laten leggen door gebruik te maken van een duurzaamheidslening. Ik reis zoveel mogelijk met de trein en ik verbaas me hoeveel dagelijkse spullen in plastic verpakkingen zit. Ook besef ik me dat we allemaal verantwoordelijk zijn voor de wereld van morgen, overmorgen en die over 50 jaar.”

Waar ben je het meest trots op kijkend naar Eindhoven en de herontwikkeling van KnoopXL?
”Dat we het samen doen. Niet omdat niemand het alleen kan maar omdat we al jaren laten zien dat echte groei komt door samenwerken en elkaar wat gunnen. Duurzaam zijn naar elkaar en dat past enorm goed bij de werkwijze van GBC Eindhoven Spoorzone of eigenlijk GBC als geheel ook.”

Heb je een ‘sneakpeak’ of leuk nieuwtje voor de participanten van GBC Eindhoven Spoorzone?
”Jazeker! Tijdens de DDW21 kun je in het oude VVV-kantoortje terecht voor een KnoopXL-expo. Dat wordt zeker de moeite waard omdat we in contact komen met bewoners van onze stad en van andere steden. We zoeken inspiratie bij hun ervaringen, belevingen, verlangens en dromen.”