Laden Evenementen

Van Ambitie tot Aanpak: Emissievrije Stadslogistiek

In steeds meer steden en op bedrijventerreinen neemt niet alleen de druk maar ook de CO2-uitstoot toe door de hoeveelheid busjes, vrachtwagens en ander transport dat producten en diensten komt afleveren. In 2018 ondertekenden de Green Business Clubs Amsterdam Zuidas en Utrecht Centraal de Green Deal ZES (Zero Emission Stadslogistiek) om een start te maken met de verduurzaming van het diensten- en goederenvervoer in het gebied. Participanten onderzoeken samen met overheden, logistieke kennispartijen en de transportsector hoe emissievrije bevoorrading van stadskernen en bedrijventerreinen in de praktijk gebracht kan worden. Het doel is om in 2025 zoveel mogelijk emissievrije stadslogistiek te realiseren.

Maar hoe doet u dat? En vooral: waar moet u beginnen? Kortom: aan welke knoppen moet u binnen uw bedrijf draaien om hier ook écht mee aan de slag te gaan?

Op een interactieve en praktische manier kijken we vanuit het perspectief van uw bedrijf: wat betekent een ‘switch’ naar duurzame bevoorrading voor uw bedrijf, uw hoofd inkoop, de facilitaire afdeling, maar ook de individuele medewerkers die wel eens een bloemetje of pakketje bestellen?

Programma

09.30 uur: Ontvangst
10.00 uur: Opening door dagvoorzitter Inge Diepman en directeur Green Business Club Nederland Eline Kik.
10.10 uur: Keynote door Walter Faaij, corporate antropoloog. Walter deelt zijn kennis over cultuurverandering binnen bedrijven om duurzaamheid deel te maken van het DNA.
10.30 uur: Interactief ochtendprogramma met een paneldiscussie van experts en praktijkcase Green Business Club Zuidas in samenwerking met Hulshoff Stadsdistributie.
11.30 uur: Lunch met presentaties en netwerkmogelijkheden aanbieders duurzaam transport, met o.a.:

  • City Hub
  • Districon
  • Hulshoff

12.15 uur: Start interactief middagprogramma met een paneldiscussie van experts en praktijkcases Green Business Club Utrecht Centraal en Den Haag Beatrixkwartier.
13.20 uur: Afsluiting met introductie Roadmap ‘Van Ambitie tot Aanpak: Emissievrije Stadslogistiek’.
13.30 uur: Netwerkmogelijkheden in de foyer met aanbieders/oplossingen.
14.30 uur: Einde

Experts

De volgende experts delen hun kennis over emissievrije logistiek in het ochtend- of middagpanel:

  • Herman Wagter, programmamanager Zero Emission Stadslogistiek, Connekt
  • Susanne Balm, projectleider Sustainable City Logistics, Hogeschool van Amsterdam
  • Aletta Koster, senior consultant Sustainable Mobility, RoyalHaskoningDHV
  • Rogier Havelaar, general manager City Logistics, PostNL
  • Walter Faaij, corporate antropoloog, Green Culture Lab
  • Eline Kik, directeur GBC Nederland

Aanmelden

Het evenement is gratis te bezoeken, maar aanmelden is noodzakelijk. Mail voor meer informatie naar projectmanager Diederik Imfeld.

Aanmelden kan hier.

Green Business Club Nederland organiseert dit programma in samenwerking met de Topsector Logistiek, Rabobank, Hulshoff BV en Districon en wordt hierbij ondersteund door PostNL, City Hub en Fietskoeriers.nl

Meer Evenementen

Er zijn geen aankomende evenementen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.