2023/06/12 geplaatst in Algemeen, Energie, Nieuws

Den Bosch Spoorzone doet het licht uit

‘Dan denk ik aan Brabant, want daar brandt nog licht.’ In Den Bosch is het gezellig, maar in de nacht kan het licht uit. Daarom start Green Business Club Den Bosch Spoorzone, in navolging van 10 andere gebieden in Nederland, met een licht-uit-campagne.

In 2022 is Green Business Club Zuidas gestart met een aanpak voor versnelde energiebesparing, waarbij wordt ingezet op de drietrapsraket ‘lichten uit – klimaatsysteem aanpassen – routekaart naar energieneutraal’. Deze aanpak is voorbeeld voor 7 andere Green Business Clubs. Voor GBC Den Bosch Spoorzone is dit het eerste project, waarmee de toon wordt gezet.

In de komende tijd worden tussen 23.30 uur en 06.00 uur foto’s en een filmpje gemaakt in het gebied om de stand van zaken vast te stellen. Bedrijven en organisaties worden opgeroepen het licht uit te doen als start van de versnelde energieaanpak.