2023/05/13 geplaatst in Algemeen, Nieuws

Green Business Club Den Bosch Spoorzone wordt opgericht

In de spoorzone van Den Bosch gaan de lichten uit! Het eerste project van Green Business Club Den Bosch Spoorzone laat zien dat concrete acties de basis zijn van lokale samenwerking.

In 2022 is door Arcadis en Green Business Club Nederland gestart met de verkenning van duurzame samenwerking in de Bossche spoorzone. Inhoudelijke ambities van bedrijven, organisaties en overheden vormen het fundament van lokale samenwerking en in het afgelopen jaar is een startdocument gemaakt waar ambities op het gebied van de energietransitie, mobiliteit, circulariteit en klimaatadaptatie een plek hebben gekregen. In deze ambities wordt onderwijs en onderzoek integraal opgenomen.

In de komende tijd wordt stichting Green Business Club (GBC) Den Bosch Spoorzone opgericht en vormen Koning Willem I College, Arcadis, Avans Hogescholen en Brabanthallen het bestuur. Gemeente ‘s-Hertogenbosch, Rabobank, Holla Advocaten en NS maken de groep founding partners compleet. Door subsidie voor versnelde energiebesparing vanuit het Ministerie van BZK kan GBC Den Bosch Spoorzone, naast 5 andere Green Business Clubs, een campagne starten om onnodige verlichting in het gebied uit te doen. Daarnaast wordt voor 2 bedrijfspanden een routekaart naar energieneutraal gemaakt.

Het enthousiasme voor samenwerking is groot. Is uw organisatie gevestigd in Den Bosch Spoorzone en wilt u meer weten? Neem contact op met Rubin van den Berg, programmamanager GBC Den Bosch Spoorzone in oprichting.