Laden Evenementen

Symposium: Van Ambitie tot Aanpak – Klimaatadaptatie

Met grillige piekbuien, droogte en hittestress zijn de gevolgen van klimaatverandering steeds zichtbaarder. Lokale Green Business Clubs (GBC’s) richten hun programma in met projecten die klimaatverandering moeten tegengaan (minder CO2 uitstoot), maar ook klimaatadaptatie staat bij veel lokale GBC’s en soortgelijke samenwerkingsverbanden steeds hoger op de agenda. De uitdaging hierbij: welke maatregelen kunnen genomen worden en wie pakt welke verantwoordelijkheid hierin?  

Om hierop antwoord te geven met praktische voorbeelden nodigen wij u graag uit:

GBC Symposium Klimaatadaptatie | Donderdag 16 februari 2023
13.00 (inloop vanaf 12.30) tot 16.00 uur, met aansluitend een netwerkborrel
Locatie: CIRCL Amsterdam (loopafstand station Amsterdam Zuid)  

AANMELDEN 

Programma
• 12.30 uur – Inloop. Indien u wilt mee lunchen, uiterlijk 12.30 uur aanwezig. Opgeven voor de lunch kan tot uiterlijk 7 februari  via het aanmeldformulier
• 13.00 uur – Welkomstwoord Jantien van den Berg (APPM), voorzitter GBC Nederland.
• 13.10 uur – Keynote Jelle de Jong (IVN): motivatie en realisatie van klimaatadaptatie.
• 13.30 uur – Panelinterview over waarde, risico’s en wetgeving.
• 13.45 uur – Praktische voorbeelden-carrousel. Met o.a.: GBC Bunnik, GBC Amsterdam Sloterdijken, GBC Amsterdam Zuidas, GBC Den Haag Beatrixkwartier, GBC Arnhem Gelderse Poort.
• 14.15 uur – Break-out sessies: Waar liggen de kansen bij de verschillende scopes?

▪ Ontdek tijdens een begeleide wandeling door Zuidas de vooruitstrevende voorbeelden van klimaatadaptatie in dit gebied. De watervertragende groenstroken, wadi’s en de door GBC aangelegde community garden. Laat u inspireren welke acties u kunt ondernemen in de openbare ruimte of rondom uw eigen bedrijfspand. (de sessie wordt verzorgd door Gemeente Amsterdam & GBC Zuidas)

We gaan het dak op! De unieke locatie Circl is een voorbeeld voor circulair bouwen op alle niveaus. Op het dak ligt een prachtig vormgegeven tuin, die klimaatadaptatief is ontworpen én circulair is. Door de concrete voorbeelden tijdens deze rondleiding, kunt u bewuste andere keuzes maken bij het ontwerpen en aanleggen van uw eigen groene buitenruimte. (de sessie wordt verzorgd door Donker Groep & Sempergreen)

Wat beweegt investeerders om aan de slag te gaan met klimaatadaptatie? Het staat hoog op de agenda. De EU-Taxonomy geeft eenduidige criteria voor duurzame investeringen, zoals het in eigendom hebben van gebouwen. Klimaatadaptatie speelt hierin een belangrijke rol. Aangezien bedrijven zoals grote vastgoedeigenaren verplicht zijn om te rapporteren in hoeverre zij in lijn zijn met deze EU-Taxonomy en hun investeerders hen hierop afrekenen. Marije Nap, Sustainability Consultant van Colliers, laat in deze interactieve sessie zien wat dit voor de vastgoedmarkt zal betekenen. (de sessie wordt verzorgd door Colliers)

▪ Ga aan de hand van een interactief klimaatadaptatiespel aan de slag met het creëren van optimale set aan klimaatadaptieve maatregelen. Dit spel is voor iedereen die meer inzicht wil in alle verschillende klimaatadaptatie maatregelen en hun impact. Laat u inspireren over wat er zoal mogelijk is en hoe deze bijdragen aan een leefbare en toekomstbestendige werklocatie.
(de sessie wordt verzorgd door APPM)

• 15.15 uur – Lancering Routekaart ‘Aan de slag met klimaatadaptatie’.
• 15.25 uur – Interactief programma & benoemen van voornemens en rolverdeling.
• 15.45 uur – Afsluiting & netwerkborrel.

Onderstaande sprekers delen hun ervaringen en inzichten:

Partners
Dankzij de partners van het symposium (ABN AMRO, APPM, Circl, Colliers, Donker Groep, Samen Klimaatbestendig (ministeries I&W en BZK), Rainproof, Sempergreen, Waterschap Amstel, Gooi en Vecht, Zuidas-gemeente Amsterdam) kunnen we u deze inspirerende dag gratis aanbieden. Bovendien dragen zij bij aan een afwisselend en interactief programma. Begin 2023 worden details over het programma en de sprekers bekend gemaakt. 

GBC’s & landelijk symposium
De kracht van Green Business Club zit in het lokale: op praktische schaal vanuit gezamenlijke belangen met de buren aan de slag om het gebied te verduurzamen. Maar waar te beginnen en hoe tussentijds inspiratie op te doen? Juist daar komt Green Business Club Nederland om de hoek kijken met een jaarlijks symposium over een thema waar meerdere GBC’s aan werken. Zo brengen we kennis samen om te delen en helpen we elkaar verder in het DOEN.

Meer Evenementen

Er zijn geen aankomende evenementen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.