2021/09/29 geplaatst in Groen, Mobiliteit

Samen voor groen reizen in Bunnik

Green Business Club (GBC) Bunnik en de gemeente Bunnik stimuleren het gebruik van groene vervoermiddelen in Bunnik. Zo streven we samen naar het verminderen van de CO2-uitstoot. Laat dus vaker de auto staan en pak de fiets of trein, dat wordt het devies. Als forenzen en inwoners kiezen voor de fiets of de trein, dan worden er bovendien bomen bij geplant in Bunnik.

Challenge in Ik fiets app
Om forenzen en inwoners te stimuleren om te kiezen voor ‘groene’ vervoersmiddelen, wordt de actie ondersteund met een challenge in de ‘Ik fiets app’ van de provincie Utrecht en Goedopweg. Deze applicatie op de smartphone meet automatisch het reisgedrag van de deelnemers. Verplaatsingen met alle vervoersmiddelen worden gemeten.
Reis je met de trein, fiets of maak je een wandeling? Dan verminder je automatisch CO2-uitstoot. GBC Bunnik wil minimaal 90.000 kg CO2-uitstoot verminderen tijdens de looptijd van de actie tot het einde van het jaar. Dat staat gelijk aan 7,5 hectare bos, oftewel 3.750 bomen. Wordt deze doelstelling behaald, dan worden ‘the green way – bomen’ in Bunnik geplant.

Iedereen kan meedoen
Omdat alle reisbewegingen meetellen, kan iedereen meedoen aan deze challenge. Of je nu reist naar Bunnik voor het werk, naar school, sportclub of een boodschapje doet. Alles over meedoen aan deze mooie actie om samen te zorgen voor een groener Bunnik, is na te lezen op www.ikfiets.nl/greenway.

Meer informatie over deze actie? Neem contact op met Ragnhild Scheifes, programmamanager GBC Bunnik via bunnik@greenbusinessclub.nl