Energie

GBC Nederland heeft een dashboard ontwikkeld, waarin onder andere data komt met betrekking tot het energieverbruik. De participanten van GBC Bunnik hebben de opgevraagde data ingevuld: dit dient als startpunt voor de projectgroep Energie. Zo wordt inzichtelijk wat het huidige verbruik is, of dit hernieuwbare energie betreft, of er eigen energie wordt opgewekt en wat het besparingspotentieel is.

Bij bewoners bestaat de behoefte voor eigen opwek van zonne-energie; mogelijk kan hiervoor gebruik worden gemaakt van dak beschikbaar gesteld door bedrijven in de Spoorzone.

Meer weten? Neem contact op met Ragnhild Scheifes door te mailen naar
bunnik@greenbusinessclub.nl.

Projectgroep: Energie

Bunnik heeft al veel licht uit

Versneld Energiebesparen

Samen met vijf anderen GBC´s is GBC Bunnik geselecteerd om extra werk te maken van energiebesparing in de gebouwen. Door middel van drie stappen zijn wij aan de slag gegaan met verschillende manieren van energie besparen.

Lees meer

Project ‘Versneld Energiebesparen’

Nog meer impact: versneld energie besparen bij zes extra GBC’s

We starten het jaar krachtig: Green Business Club (GBC) Nederland heeft een subsidie vanuit de Energiebespaarcoalitie van het Ministerie BZK toegekend gekregen om de succesvolle aanpak ‘Versneld Energie Besparen’ in zes extra gebieden toe te passen. Zes lokale GBC’s gaan de versnelde aanpak voor juli 2023 doorvoeren.

 

 

Lees meer