Vrumona

Waarom is Vrumona participant van de Green Business Club Bunnik?

Sinds 1951 produceert Vrumona al frisdrank in Bunnik en met de gele kratten is de onderneming herkenbaar vanaf de snelweg. Sinds de start is er veel veranderd en verlaten er dagelijks vele vrachtwagens met fris de poort. Aandacht voor onze leefomgeving vinden wij van groot belang en daarom maken we deel uit van de samenwerking in de Green Business Club, want samen bereiken we meer.

Wat doet Vrumona al op het gebied van duurzaamheid en welke stappen willen jullie nog maken?

Vrumona werkt stap voor stap toe naar een plek in de circulaire economie. Zo werken we aan het verlagen van ons energieverbruik in Bunnik en bij onze leveranciers en verhogen we de efficiëntie in onze logistiek door belading en kilometers zo goed mogelijk af te stemmen. Zo gaat er nooit een lege vrachtwagen de weg op. En van al onze verpakkingen is het grootste deel hervulbaar of volledig recyclebaar. Een mooi voorbeeld is onze PET fles: hier hanteren we de “bottle-to-bottle-filosofie”. Elke fles die op de markt gezet wordt, willen we weer terugzien als fles.

In navolging op bovenstaande vraag: hoe kan de Green Business Club Bunnik hierbij helpen?

Als bedrijven kunnen we van elkaar leren en elkaar motiveren om weer een stap verder te gaan. Door samenwerking kunnen we makkelijker duurzame oplossingen vinden, zoals voor de vergroening van het bedrijventerrein en de veiligheid rondom mobiliteit. In de zoektocht naar een energietransitie, hoop ik dat we door grondig onderzoek en delen van expertise en kennis, samen kunnen versnellen in het maken van de juiste keuzes.

Wat is je persoonlijke betrokkenheid bij de Green Business Club Bunnik?

We hebben nog een behoorlijke weg te gaan in de zorg voor elkaar en onze planeet. Ik wil hier concreet aan bijdragen en daarom ben ik lid van de Stuurgroep Green Business Club Bunnik.