2021/06/03 geplaatst in Geen categorie, Mobiliteit

GBC Bunnik zet in op meer fietsen

Op 3 mei 2021 is de projectgroep Mobiliteit bij elkaar geweest om te kijken naar de beste mobiliteitsaanpak voor het gebied en is er ingegaan op de trend richting fietsen. De projectgroep Mobiliteit heeft de intentie om dit verder uit te werken.

De ‘Ik fiets-app’
Marjolein van der Stok van Goed op Weg geeft aan dat er een trend is richting fietsen. Werknemers zijn vaker bereid te fietsen en ook om verder te fietsen. Dit komt doordat ze minder vaak naar kantoor moeten, want één of twee keer naar kantoor fietsen is wat anders dan vijf dagen in de week. Deze trend is ook terug te zien in de fietsverkoop.

Fiets je regelmatig of wil je meer fietsen? Dan is er de ‘Ik fiets-app’. Deze app geeft inzicht in je reisgedrag en registreert alle fietskilometers. Voor al je fietskilometers ontvang je spaarpunten die je vervolgens kunt inwisselen in de app winkel. 

Elektrische fiets uitproberen
Naast de app, heeft Ik Fiets ook probeerweken met een e-bike, e-bakfiets en speed pedelec. Op die manier kan je ervaren hoe het is om een elektrische fiets te gebruiken.

Andere lokale Green Business Clubs, zoals GBC Zuidas, GBC Arnhem Gelderse Poort en GBC Rotterdam Alexander hebben een soortgelijke probeeractie opgezet voor de participanten van deze clubs.