2021/03/15 geplaatst in Afval

GBC Bunnik ruimt op en doet mee aan de Landelijke Opschoondag

Green Business Club Bunnik doet mee aan de 19e editie van de Landelijke Opschoondag. Op vrijdag 19 maart gaan medewerkers van de participanten van Green Business Club Bunnik op pad om de buurt op te schonen en zwerfafval op te ruimen. De Landelijke Opschoondag vindt op 20 maart 2021 voor de 19de keer plaats en wordt georganiseerd door Nederland Schoon en Plastic Soup Foundation. Verschillende bedrijven en organisaties organiseren ook op 19 maart opschoonacties.

Duurzaamheid en groen ondernemen, dat is waar het bij Green Business Club om draait. Al jaren worden er door verschillende van de inmiddels 13 lokale Green Business clubs zwerfafval geraapt, zoals bij de plog- en plandelcompetitie van GBC Utrecht. Dit gebeurt in de pauze tijdens een wandelingetje, maar ook tijdens de landelijke Opschoondag.

Green Business Club Bunnik organiseert dit jaar een prikactie op en om de terreinen van haar bedrijven in Bunnik. Martine Kuiswijk, duurzaamheidsmanager bij Vrumona en lid van Green Business Club Bunnik: “De Landelijke Opschoondag is een mooi initiatief dat aansluit bij de missie van onze Green Business Club. Groen, veilig en bereikbaar Bunnik, waar afval geen afval is, maar een grondstof wordt. Daarom organiseren wij een corona proof opschoonactie om zoveel mogelijk zwerfafval op te halen. Want afval hoort niet in de natuur”.

Zwerfafval tellen
De Landelijke Opschoondag vindt op 20 maart 2021 voor de 19de keer plaats en wordt georganiseerd door Nederland Schoon en Plastic Soup Foundation. Niet alleen particulieren van jong tot oud starten opschoonacties op, ook scholen, bedrijven, verenigingen, (sport)clubs en gemeenten steken traditiegetrouw de handen uit de mouwen om zwerfafval op te ruimen. Achteraf wordt gedeeld hoeveel stukken zwerfafval van welk merk is gevonden. Deze gegevens worden weer gebruikt voor de aanpak van zwerfafval. Ook gaan op basis van die gegevens, deelnemende producenten aanpakken definiëren en actief een vervolg geven op de Landelijke Opschoondag.

Op de website van Nederland Schoon kan je op de kaart zien welke opschoonacties er georganiseerd worden. Ga voor meer informatie over de deelnemende bedrijven en het aanmaken van een opschoonactie namens een van de partnerbedrijven naar: www.supportervanschoon.nl/partners

Meer weten of aanmelden? Neem contact op met Ragnhild Scheifes via bunnik@greenbusinessclub.nl.