2021/04/01 geplaatst in Afval

GBC Bunnik ruimt op – geslaagde actie Landelijke Opschoondag

Green Business Club (GBC) Bunnik deed mee aan de 19e editie van de Landelijke Opschoondag. Op vrijdag 19 maart gingen medewerkers van de participanten van Green Business Club Bunnik op pad om de buurt op te schonen en zwerfafval op te ruimen. De opruimactie bleek zeer geslaagd! Daarom heeft GBC Bunnik besloten om deze actie jaarlijks te gaan organiseren.

De Landelijke Opschoondag vond op 20 maart 2021 voor de 19de keer plaats en wordt jaarlijks georganiseerd door Nederland Schoon en Plastic Soup Foundation. Verschillende bedrijven en organisaties organiseerden ook op 19 maart opschoonacties, waaronder GBC Bunnik. GBC Bunnik organiseerde een prikactie op en om de terreinen van haar bedrijven in Bunnik. Martine Kuiswijk, duurzaamheidsmanager bij Vrumona en lid van Green Business Club Bunnik: “De Landelijke Opschoondag is een mooi initiatief dat aansluit bij de missie van onze Green Business Club. Groen, veilig en bereikbaar Bunnik, waar afval geen afval is, maar een grondstof wordt. Daarom organiseren wij een corona proof opschoonactie om zoveel mogelijk zwerfafval op te halen. Want afval hoort niet in de natuur”.

De opruimactie bleek zeer geslaagd! Daarom heeft GBC Bunnik besloten om deze actie jaarlijks te gaan organiseren. De organisatie van de Landelijke Opschoondag maakte een video met een impressie van alle acties door het land met o.a. de deelname van GBC Bunnik!