2023/07/08 geplaatst in Mobiliteit

Bandenpomp van GBC Bunnik officieel geopend

Eerder installeerde Green Business Club Bunnik een bandenpomp bij bouwbedrijf BAM, om het brandstofverbruik van medewerkers en bezoekers te verminderen in het hele gebied. De bandenpomp werd officieel geopend tijdens de landelijke safari van Green Business Club Nederland door wethouder Julie d’Hondt. Binnenkort kunnen de inwoners van Bunnik ook profiteren van deze bandenpomp.

De bandenpomp, die eerder bij BAM werd geïnstalleerd, heeft als doel automobilisten bewust te maken van het belang van juiste bandenspanning. Autorijden met goed opgepompte banden leidt niet alleen tot een betere grip op de weg, maar ook tot aanzienlijk minder brandstofverbruik, met een besparing van 2 tot 5 procent. Bovendien vermindert het de slijtage van de banden, wat op jaarbasis al snel een besparing van 100 euro per automobilist kan opleveren.

Bandenpomp officieel geopend
De officiële opening van de bandenpomp vond plaats op het parkeerterrein van het Postillion Hotel Bunnik. De opening werd bijgewoond door diverse belanghebbenden en werd ingeleid door een welkomstwoord, waarna Julie d’Hondt, wethouder van Bunnik het lintje doorknipte tijdens de landelijke safari van Green Business Club Nederland.

Het plan is om deze bandenpomp bij meer participanten te plaatsen en zijn herkenbaar aan de kleuren van GBC Bunnik en het logo. Daarnaast zal er een openbare luchtunit worden geïnstalleerd, toegankelijk voor alle inwoners van de gemeente Bunnik.

Dit initiatief van Green Business Club Bunnik draagt niet alleen bij aan een groenere en schonere omgeving, maar het stimuleert ook bewust autorijden en draagt bij aan de financiële besparingen van automobilisten in Bunnik.

Meer informatie
Voor meer informatie over deze bandenpomp van Green Business Club Bunnik kun je contact opnemen met Ragnhild Scheifes via bunnik@greenbusinessclub.nl.