Laden Evenementen

Kennissessie ‘Meten & Monitoren’

In de kennissessie ‘Meten & Monitoren – De rol van een CO2-boekhouding in duurzaam ondernemen’ zullen sustainability consultancy South Pole en start-up Supstain ingaan op de rol van de CO2-boekhouding bij het formuleren van doelen en de feiten en normen voor een gedegen CO2-boekhouding. Daarnaast staat het nieuwe dashboard op het programma, waar op dit moment data voor wordt aangeleverd.

Meten en monitoren is de basis voor een ambitieus duurzaamheidsbeleid. Het geeft inzicht in je CO2-voetafdruk en laat zien waar kansen liggen. Maar veel bedrijven houden er geen CO2-boekhouding op na en anderen weten niet goed hoe je het strategisch kan gebruiken. Daarom zal GBC Zuidas participant South Pole een presentatie geven over de rol van een CO2-boekhouding in duurzaam ondernemen. Een gedegen CO2-boekhouding is de basis voor een ambitieus duurzaamheidsbeleid. Het geeft inzicht in je CO2-voetafdruk en laat zien waar de emissie hotspots zitten en je het laaghangend fruit kan vinden. Bedrijven hebben behoefte aan duidelijkheid over 1) de normen en richtlijnen voor een accurate CO2-boekhouding, 2) begrip over de meerwaarde van deze boekhouding in financiële termen, en 3) hoe deze boekhouding te gebruiken om daaropvolgende stappen in hun verduurzaming vorm te geven. South Pole gaat hier dieper op in. Daarnaast zal Supstain een presentatie geven over het in kaart brengen van de CO2-Footprint van uw bedrijf door factuuranalyse.

Om te zien hoe de participanten van alle lokale GBC’s er individueel en als collectief voorstaan, ontwikkelde GBC Nederland in samenwerking met Rijksdienst voor Ondernemend Nederland een dashboard waarin duidelijk wordt hoe de participanten scoren op gebied van energie, afval en mobiliteit. Voor het thema energie werkten we samen met Dutch Green Building Council. Het nieuwe dashboard is sinds kort online!

Een groot deel van de participanten van de lokale GBC’s ontvingen het verzoek informatie aan te leveren voor het dashboard. Eind mei is de deadline voor het aanleveren van data over 2019 en 2020, zodat deze data in juni verwerkt kan worden. Hieronder nogmaals de links naar de vragenlijst. Tijdens de kennissessie geeft Sinzer – Grant Thornton – de partij die het dashboard ontwikkelde- een korte presentatie over gemaakte keuzes en is er ruimte voor vragen.
Voor de online kennissessie maken we gebruik van ZOOM. Aanmelden kan hier, dan ontvangt u voorafgaand aan de kennissessie de informatie om in te loggen.

GBC Nederland organiseert een aantal online kennissessies over thema’s en projecten die bij veel van de Green Business Clubs spelen. Met als doel: kennisdelen, ideeën opdoen en elkaar verder helpen.


Meer Evenementen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.