Laden Evenementen

Kennissessie Energie

Green Business Club Nederland organiseert een aantal online kennissessies over thema’s en projecten die bij veel van de Green Business Clubs spelen. Met als doel: kennisdelen, ideeën opdoen en elkaar verder helpen.

De eerste kennissessie zal over energiebesparende maatregelen gaan. Energiebesparing is een noodzakkelijke stap in de energietransitie. Als je per jaar meer dan 50.000 kWh elektriciteit of 25.000 m3 gas verbruikt, geldt er vanaf 2019 voor ondernemers een informatieplicht. Maar ook voor kleinere bedrijven loont energie besparen.

DGBC licht het Deltaplan toe dat zij in het leven geroepen om zorggebouwen, kantoren, scholen, woningen en bedrijfsgebouwen te helpen verduurzamen, met de nadruk op CO2 reductie. Het Deltaplan ambieert al in 2040 Paris Proof -ofwel CO2 neutraal- te worden. Dit betekent dat het energieverbruik van de gebouwde omgeving met twee derde omlaag moet ten opzichte van het huidige gemiddelde. Dat is een stevige maar noodzakelijke ambitie om in Nederland de doelen van het Parijse Klimaatakkoord te halen.

Daarnaast vertellen Green Business Club Zaanstad en de Klimaatroute over de aanpak toe die zij toepassen in Zaanstad om energiebesparende maatregelen bij participanten te stimuleren. Deze aanpak zorgde al voor meer dan €100.000 aan duurzame investeringen.

Dit is een besloten bijeenkomst. Wilt u aanwezig zijn of heeft u vragen? Neem dan contact op met Lotte Gottschal via lotte@greenbusinessclub.nl

Meer Evenementen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.