2014/12/12 geplaatst in Geen categorie

Winterse aftrap van GBC Beatrixkwartier

De lancering van Green Business Club Beatrixkwartier en de opening van het gerealiseerde Pop-Up Park aan de Prinses Beatrixlaan was een succes! Het bleef droog en zelfs de zon liet zich nog even zien toen wethouder van Engelshoven het aanwezige publiek toesprak.

Het was een mooi gezicht: te midden van de hoge kantoren van MN, het CAK en PostNL vertoonden een aantal kinderen uit de buurt hun kunstjes op de ijsbaan. Deze glimmende kunstijsbaan is aangeschaft door een groep bewoners uit Bezuidenhout die deze winter voor wat levendigheid willen zorgen. Jacob Snijders van Wijkberaad Bezuidenhout: “De doelen zijn simpel: hoe krijgen we kinderen buiten in de winter? En de ouders komen mee, zo wordt het een social meeting point.”

Naast de schaatstalentjes stond een groep volwassen te luisteren naar de speech van wethouder Ingrid van Engelshoven. Zij was daar ter gelegenheid van de lancering van de Green Business Club Beatrixkwartier, een initiatief van de gemeente Den Haag, BAM Utiliteitsbouw, Buwinvest, MN en PostNL. Van Engelshoven: “In de gesprekken met bedrijven in het Beatrixkwartier over de waardering van hun werkomgeving bleek dat op het terrein van levendigheid, voorzieningen en duurzaamheid nog kansen lagen in het gebied. We hoefden daarom ook niet lang na te denken toen het initiatief van de Green Business Club deze kant op kwam, omdat we hierin een mooie katalysator zagen om gezamenlijk vorm te geven aan de verbetering van het gebied.”

Ook de kersverse voorzitter van GBC Beatrixkwartier, Nikaj van Hermon van PostNL, beaamt de behoefte aan levendigheid: “Het Beatrixkwartier is een mooie locatie met een hoop duurzame gebouwen. Maar het is allemaal te veel naar binnen gericht. Iedere ochtend rijden de medewerkers hun auto de parkeergarage in of stappen ze vanuit de Randstadrail direct hun kantoorgebouw binnen en denken, ‘ zo wij zijn binnen’. De Green Business Club wil proberen dit gebied leuker te maken, aantrekkelijker voor de gebruikers en dus de levendigheid vergroten.” Naast levendigheid gaat GBC Beatrixkwartier ook aan de slag met de thema’s mobiliteit en energie en is er een BREEAM quickscan uitgevoerd.

De feestelijke lancering met onder andere muziek van studenten van het Koninklijk Conservatorium en koek & zopie vond plaats in het Pop-Up Park Beatrixkwartier. Dit tijdelijke park ligt pal voor de halte van de Randstadrail 3 en 4 aan de Prinses Beatrixlaan en is een initiatief van GBC Beatrixkwartier. Tot het eind van het jaar ligt daar het ijsbaantje. Voor het nieuwe jaar zijn er verschillende plannen, waaronder de aanleg van een volleybalveld en een biologische markt.