2019/03/26 geplaatst in Logistiek, Mobiliteit

Voorzitter GBC Beatrixkwartier ondertekent Green Deal Zero Emission Stadslogistiek

Weer een stap in de goede richting van emissie-vrije stadslogistiek.

Tijdens het landelijke symposium over emissievrije stadslogistiek, ondertekende Green Business Club Beatrixkwartier de Green Deal Zero Emission Stadslogistiek (ZES). Met de ondertekening committeren bedrijven in het Beatrixkwartier zich aan de ambitie om in 2025 emissievrije stadslogistiek te realiseren. Zij gaan in zee met Simply Mile.

In steeds meer steden en kantoorgebieden neemt niet alleen de druk maar ook de uitstoot toe door de vele busjes en vrachtwagens dat producten en diensten komen afleveren. Participanten onderzoeken samen met overheden, logistieke kennispartijen en de transportsector hoe emissievrije bevoorrading van stadskernen en bedrijventerreinen in de praktijk gebracht kan worden. Het doel is om in 2025 zoveel mogelijk emissievrije stadslogistiek te realiseren. Dat doen we door samen te werken en met elkaar van elkaar te leren. Concept Simply Mile moet hierbij een oplossing bieden.

Maandag 4 maart organiseerde Green Business Club Nederland in samenwerking met partners het symposium Van Ambitie tot Aanpak: Emissievrije Stadslogistiek. Dagvoorzitter Inge Diepman leidde ruim 130 deelnemers door de dag waarbij de ‘GBC-aanpak’ centraal stond. Ondersteund door een kennispanel werden de cases uit Utrecht, Amsterdam en Den Haag uitgelegd, waardoor organisaties meer inzicht krijgen in het ‘verminderen, verslimmen en vergroenen’ van de logistiek. Lees meer.

Op de foto’s voorzitter Arjen van ’t Klooster, Jaap Kooistra Logistiek adviseur en dagvoorzitter Inge Diepman