2020/05/18 geplaatst in Algemeen, Organisatie

Susanne Kamp-Wagemans versterkt bestuur GBC Beatrixkwartier

Waardevol nieuws, het bestuur van Green Business Club Beatrixkwartier (GBCB) is een gezicht rijker! Susanne Kamp-Wagemans, manager facility service FMO, zal de ‘drie musketiers’ Marc Wijnands, Sander Wallaart en Arjen van ’t Klooster komen versterken.

FMO, gevestigd aan de Groene Schenk is sinds 2019 participant van GBCB, volgens Susanne is het GBCB lidmaatschap de ideale manier om ook de connectie buiten de muren van het pand te zoeken. ‘Zo houd je verbinding gebiedsbreed, en kan je samenwerken om de noodzakelijke verduurzamingsslag te maken.’ GBCB bestuursvoorzitter Arjen van ’t Klooster (MN) en Susanne hadden veel contact de laatste tijd, vooral over de noodzakelijke en te treffen maatregelen die een anderhalve meter kantooromgeving verlangt. Na een van die gesprekken vroeg Arjen haar toe te treden tot het bestuur van de club. Daar twijfelde Susanne niet lang over: ‘Dit gaat zeker ook helpen bij het creëren van nog meer draagvlak voor onze gedeelde missie: een groen, duurzaam en toekomstbestendig gebied.’

Ruim 10 jaar geleden startte het nieuwe bestuurslid bij FMO. ‘Duurzaamheid zit bij deze organisatie in het dna, het ligt aan elke keuze ten grondslag. Doordat ik bij het bedrijf ben gaan werken is het ook in mijn genen gaan zitten.’ Ze vertelt dat ze door educatie en storytelling vanaf de werkvloer, ook privé veel actiever is geworden als het gaat om duurzaamheid. ‘Daarnaast heb ik echt het belang van de lange termijn visie geadopteerd, er wordt nog te veel korte termijn gedacht en gehandeld’. Op de vraag wat haar grootste wens is voor het Beatrixkwartier, antwoordt ze: ‘Dat we als bedrijven geen energie meer verbruiken, maar leveren.’ En die ambitie kan een mooi vervolg zijn op de vorig jaar uitgesproken en ondertekende GBCB missie: ‘Energieneutraal voor 2030’.