Mobiliteit & Logistiek

Onderzoeken hoe we schoner en slimmer kunnen reizen, mobiliteit kunnen delen, en samen met onze toe-leveranciers de Haagse HUB kunnen benutten.

Het nieuwe werken (thuis in plaats van kantoor) zorgt voor andere vervoersbewegingen. Gezamenlijke logistiek, zorgt voor minder vervoersbewegingen, een reeds bestaande hub kan hierbij helpen

Onderzoeken hoe we schoner en slimmer kunnen reizen, mobiliteit kunnen delen, en samen met onze toe-leveranciers de Haagse HUB kunnen benutten.

Het nieuwe werken (thuis in plaats van op kantoor) zorgt voor andere vervoersbewegingen. Gezamenlijke logistiek, zorgt voor minder vervoersbewegingen, een reeds bestaande hub kan hierbij helpen.

Het doel van de werkgroep mobiliteit is duurzaam en efficiënt omgaan met (zakelijke) mobiliteit en logistiek binnen het gebied. De gesignaleerde knelpunten zijn: lange files op de Beatrixlaan & parkeerdruk in elk gebouw en de omgeving.

Er wordt binnen de projectgroep Mobiliteit o.a. gewerkt aan:
• De realisatie van een logistieke hub
• Opening snellaadstation fastned
• Stimuleren van alternatieve vervoersmiddelen als fiets, trein, tram, zoals bijvoorbeeld door het benoemen van fietsambassadeurs, aantrekkelijke routes voor voetgangers etc.
• Autodelen
• Delen parkeergarages

Meer weten? Neem contact op met Pamela Logjes | pamela@greenbusinessclub.nl.

Projectgroep: Mobiliteit & Logistiek

Beatrixkwartier loopt

Het Beatrixkwartier is goed bereikbaar met het openbaar vervoer en ligt ideaal tussen de twee NS-stations CS en NOI. Uit onderzoek is echter gebleken dat de loopafstanden van het station naar een kantoor in het Beatrixkwartier groter worden ingeschat dan ze daadwerkelijk zijn. Een looproutekaart biedt wandelaars de snelste route naar de stations.

Wanneer meer medewerkers en bezoekers lopend naar het gebied komen, komt dit de levendigheid en duurzaamheid ten goede. Files en parkeerdruk worden daarmee aangepakt en lopen is goed voor de gezondheid. De actie roept werknemer en bezoekers van het gebied op om de looproutes te ontdekken en te gaan gebruiken.

Bekijk op de Kennisbank