Energie

Derde kwartaal van 2020 onderzoeken hoe we als participanten van GBC Beatrixkwartier samen onze energie realistisch gaan opwekken.
De energievraag vanuit het Beatrixkwartier is niet voldoende lokaal op te wekken, blijkt uit onderzoek van Engie. Investeren in duurzame energiebronnen buiten het gebied lijkt dan een logische oplossing om het doel: ‘een Energieneutraal Beatrixkwartier voor 2030’ te behalen.

Eind 2019 ondertekenden een aantal bedrijven, pandeigenaren en de gemeente Den Haag een convenant waarmee zij zich committeren om voor 2030 energieneutraal te zijn en voor eind 2020 een plan van aanpak te overleggen hoe dit op bedrijfs- en gebiedsniveau gerealiseerd kan worden. Deelnemende participanten: MN, Nationale Nederlanden, World Trade Center The Hague, Gemeente Den Haag, Bouwinvest (eigenaar gebouwen WTC The Hague en Centre Court) en Cromwell Property Group (o.a. eigenaar gebouw Nationale Nederlanden).

De eerste stap is een plan van aanpak hoe dit op bedrijfs- en gebiedsniveau te realiseren. Dit onderzoek is uitgevoerd door ENGIE, die het onlangs presenteerde aan opdrachtgevers én betrokkenen van andere lokale Green Business Clubs. Deelnemende participanten: NN, MN, Cromwell, Bouwinvest en Gemeente Den Haag.

Verder wordt er een nieuwe Warmte koude opslag geboord in het gebouw Centre Court (Bouwinvest) en wordt jaarlijks meegedaan aan Earth Hour. Ook de participanten van GBC Beatrixkwartier deden een uur het licht uit. Deelnemende participanten: WTC The Hague, MN, FMO, Centre Court, de Haagse Poort, RVO, PostNL en Nationale Nederlanden.

Neem contact op met Pamela Logjes voor meer informatie | pamela@greenbusinessclub.nl.

Projectgroep: Energie

Collectieve aanpak Energieneutraal Beatrixkwartier

Eind 2019 tekenden verschillende participanten van  GBC Beatrixkwartier een ambitieverklaring om voor 2030 energieneutraal te zijn. De eerste stap is een plan van aanpak hoe dit op bedrijfs- en gebiedsniveau te realiseren. Dit onderzoek naar verbruik en handelingsperspectief voor energiereductie in het gebied is uitgevoerd door ENGIE, die het onlangs presenteerde aan opdrachtgevers én betrokkenen van andere lokale Green Business Clubs. Deelnemende participanten: NN, MN, Cromwell, Bouwinvest en Gemeente Den Haag.

Bekijk op de kennisbank

Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.