WTC The Hague

Waarom is jouw bedrijf participant van Green Business Club Beatrixkwartier?
WTC The Hague is eigendom van Bouwinvest, een van de meest duurzame vastgoedfondsen wereldwijd. Ook binnen WTC The Hague is duurzaamheid een van de speerpunten. Het gebouw draagt onder andere het Breeam in use excellent certificaat, heeft energielabel A, een WKO installatie, sedum daken, waterbesparend sanitair en een Join the pipe waterpunt. Er wordt veel belang gehecht aan een duurzame agenda en om die reden is er ook gekozen participant van de Green Business Club te zijn. Zo blijft het onderwerp on top of mind, leren we van andere participanten en kunnen we onze ervaringen delen.

Wat doet het bedrijf al op het gebied van duurzaamheid en welke wens is er nog?
We richten ons op 4 van de 17 UN goals, namelijk:
– Good Health & Well-being
– Affordable & clean energy
– Decent work & economic growth
– Climate action

Binnen deze thema’s hebben we een legio aan duurzame praktijkvoorbeelden die continu worden uitgebreid. Zoals bieden we binnen WTC The Hague een uitgebreid faciliteiten programma aan, waaronder een gym, beauty bar en horecagelegenheden waar volop gezonde maaltijden worden aangeboden. Het gebouw wordt voorzien van Ledverlichting, geavanceerde klimaatsystemen en WKO installaties. Maar ook is er een Green lease overeenkomst voor zowel zittende als nieuwe huurders, een zeer uitgebreid afvalsscheidingsprogramma, elektrische laadpalen, leenauto’s en zijn er nest- en broedkasten aanwezig op de daken.
We zijn e.e.a. nu aan het ver-led-ten. En op termijn zullen alle kantoorverdiepingen worden voorzien van hoogwaardige klimaatplafonds.

In navolging op bovenstaande vraag: hoe kan Green Business Club Beatrixkwartier hierbij helpen?
Green Business Club Beatrixkwartier helpt ons door pro-actief met nieuwe duurzaamheids initiatieven te komen. Zodat we als gebouw geprikkeld worden om continu verder te denken en de volgende stappen te zetten op het gebied van duurzaamheid. Daarnaast is het fijn om met de omliggende gebouweigenaren van gedachten te wisselen over duurzame projecten en ideeën op te doen.

Wat is je persoonlijke betrokkenheid bij Green Business Club Beatrixkwartier?
Naast de zakelijke insteek is ons hele team bij WTC The Hague betrokken bij de duurzaamheidsagenda die wereldwijd een steeds belangrijkere rol krijgt. Ook wij willen zorgen dat we de wereld beter achterlaten dan hoe we ‘m gekregen hebben. We zijn dan ook heel dankbaar dat we werken binnen een omgeving waar zo hard wordt gewerkt aan een duurzaam gebouw. Daarnaast werkt het ook inspirerend. Door zo actief bezig te zijn met alle facetten op het gebied van duurzaamheid word je gemotiveerd om thuis en in je privéleven ook duurzame keuzes te maken.