Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

De Rijksoverheid zet zich in voor een uitstekend ondernemersklimaat. Ministeries stippelen daar beleid voor uit. De taak om dit beleid uit te voeren ligt bij RVO. Ondernemend Nederland kan bij ons terecht met vragen op het gebied van duurzaam, agrarisch, innovatief en internationaal ondernemen. Onze specialisten maken zich dag in dag uit sterk om ondernemende Nederlanders en beleidsmedewerkers vooruit te helpen. Wij bieden voorlichting en advies, financiering, de juiste contacten of gewoon een goed gesprek. We stellen regelingen op, voeren ze uit en zorgen dat wetten en regels worden nageleefd.

Waarom is jouw bedrijf participant van Green Business Club Beatrixkwartier?
Duurzaamheid is een belangrijk thema waar RVO veel aandacht aan besteed. In 2022 hebben we dan ook het op één na hoogste niveau op de CO2-Prestatieladder behaald. De CO2-Prestatieladder helpt organisaties om hun CO2-uitstoot in kaart te brengen. Door doelstellingen met maatregelen te monitoren kan de uitstoot uiteindelijk verminderd worden. Dit is niet alleen belangrijk binnen RVO, maar juist ook daar buiten. Aansluiten bij Green Business Club Beatrixkwartier is voor RVO daarom een logische stap.

Wat doet het bedrijf al op het gebied van duurzaamheid en welke wens is er nog?
Een aantal voorbeelden: we zetten de kachel lager in onze panden. Daarover zijn afspraken gemaakt met onze concerndienstverleners. Er wordt in de koffiebar gebruikgemaakt van herbruikbare koffiebekers i.p.v. wegwerpbekers en vegetarisch is het nieuwe standaard. Daarnaast motiveren wij onze medewerkers hun steentje bij te dragen door hun woningen verder te verduurzamen, hiervoor biedt RVO verschillende mogelijkheden. Dit is relevanter geworden sinds het hybride werken de nieuwe norm is. Onze ambitie is om in 2030 klimaatneutraal te zijn.

In navolging op bovenstaande vraag: hoe kan Green Business Club Beatrixkwartier hierbij helpen?
Green Business Club Beatrixkwartier kan hierbij helpen door de participanten met regelmaat bij elkaar te laten komen om zo initiatieven met elkaar te delen. Het delen van successen, ook buiten de Green Business Club, kan andere organisaties motiveren.

Wat is je persoonlijke betrokkenheid bij de Green Business Club Beatrixkwartier?
Het is belangrijk dat iedereen zijn steentje bijdraagt en bewust is van het thema duurzaamheid. Samen zorg je voor meer impact, daar ben ik mij van bewust en dat is precies de reden van mijn betrokkenheid.