Buysse&Partners Smart Assets

Waarom is Buysse&Partners participant van de Green Business Club Beatrixkwartier?
Het is door het enthousiasme van onze huurder MN dat wij – als eigenaar van de Zilveren Toren – ons hebben aangesloten bij Green Business Club Beatrixkwartier om samen met hen te trachten om het gebouw “Futureproof” te maken. Eveneens is Buysse&Partners (de grootste) mede-eigenaar van de parkeergarage tussen de Zilveren en de Groene Toren waardoor een samenwerking met de eigenaren van de omliggende gebouwen noodzakelijk is om hier zaken te realiseren.
Aangezien een kantoorgebouw ingebed is in haar omgeving maakt enkel buurtwerking het mogelijk om verandering op buurtniveau te bekomen.

Wat doet de organisatie al op het gebied van duurzaamheid en welke wensen zijn er nog?
We zetten al in op een vermindering van ons energieverbruik door gebruikt te maken van predictive building management systemen die HVAC installaties aansturen op basis van de weersvoorspelling en AI. Verder bestuderen wij de installatie van groene daken op meerdere gebouwen evenals de plaatsing van zonnepanelen en laadsystemen voor EV’s. Verder hebben wij ook studies lopen om waterverlies te beperken en waterrecuperatie te verhogen.

Hoe kan GBC Beatrixkwartier daarbij helpen?
De groepsprojecten en studies zorgen ervoor dat wij zelf geen initiatieven hoeven te nemen en marktstudies uit te voeren om bepaalde onderwerpen uit te zoeken. Als Belgische partij zijn wij minder bekend met de Nederlandse markt en kunnen wij genieten van de kennis die bij de andere participanten en de organisatie aanwezig is. De aangeleverde studies besparen ons dus een heel wat werk en tijd. GBC Beatrixkwartier zorgt bovendien  voor de nodige contacten die noodzakelijk zijn om projecten te realiseren die verder gaan dan het eigen gebouw.

Wat is je persoonlijke betrokkenheid bij GBC Beatrixkwartier?
Als Asset Manager die het beheer voert over de Zilveren Toren ben ik het eerste aanspreekpunt van MN en eveneens de persoon die de nodige acties dient voor te bereiden om het gebouw waardevast te maken. Ik zal dus ook het rechtstreekse contact zijn voor GBC Beatrixkwartier en zelf deelnemen aan de meetings en activiteiten.