2023/12/22 geplaatst in Energie

Ontwikkelingen in het Beatrixkwartier: energieneutraal en CID

Op onze routekaart naar een energieneutraal Beatrixkwartier stond ook een actie ‘led verlichting en bewegingsmelders’ in de VVE Beatrix-parkeergarage tussen de Groene- en Zilveren Toren van MN – Buysse & Partners – Private Equity & Real Estate. En hoewel de garage op termijn plaats moet maken voor nieuwe ontwikkelingen, is er wel gekozen voor uitvoering van deze werken. Alle oude TL is er uit, en led-lamp er in. De verlichting gaat vanzelf uit als er niemand meer is.

Een veilig gevoel en direct besparen op energievraag en verbruik maar daardoor ook extra capaciteit voor extra E-laadpalen elektrische auto’s. Mooie win-win. Dit past ook goed in onze actie (onnodig) Licht Uit!  Klik hier voor meer informatie over routekaart Beatrixkwartier energieneutraal 2030.

Ontwikkelingen CID
Den Haag groeit. Steeds meer mensen wonen en werken in de stad. Daarom maakt de gemeente de komende 20 jaar ruimte voor toekomstige en huidige inwoners, studenten, ondernemers, professionals en bezoekers. Het Central Innovation District (CID) is een nieuw stuk Haags centrum. Het economische hart van de stad. Gelegen naast de oude binnenstad. En tussen en rond de treinstations Den Haag Centraal, Hollands Spoor en Laan van NOI. Het gebied is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Nergens anders komen de landelijke overheid, bedrijven en hoger onderwijs zo dicht bij elkaar. Samen met de buurt en met ontwikkelaars, investeerders, maatschappelijke partners en woningcorporaties breidt de gemeente het centrum uit. Zodat het CID een leefbaar en prettig gebied wordt waar iedereen zich thuis voelt. Klik hier voor meer informatie over het CID.

Foto: impressie CID, www.denhaag.nl

Foto: Zilveren Toren