2022/06/29 geplaatst in Energie

Onderzoek energiereductie: next steps!

Als vervolg op de reeds gezette stappen op weg naar een ‘Energieneutraal Beatrixkwartier voor 2030’ gaven we EQUANS begin dit jaar de opdracht om voor ons in kaart te brengen waar we staan als het gaat om deze ambitie.

Eerste stap
De eerste stap van deze opdracht was een uitgebreide data-uitvraag onder de leden. Veel participanten konden de data leveren, maar voor een aantal was het een wat lastigere opgave. Op basis van de gegevens die EQUANS tot dusver heeft verzameld is een tussenstand gemaakt van de prestaties van de gebouwen op zich en van GBCB als geheel. Dat overzicht kan je vinden in de presentatie. Dit is tevens de presentatie die EQUANS gaf tijdens de participantenvergadering op 22 april 2022.

Extra uitvraag
Gezien het feit er nog wat gegevens missen is er nog een extra uitvraag gedaan onder de participanten. Een extra poging om de belangrijkste data op te halen, omdat er nog wat gegevens nodig zijn na de oorspronkelijke uitvraag. Data die zeer waardevol is als het gaat om het ontdekken welke vervolgstappen gezet moeten worden om in 2030 onze doelstellingen te behalen.

Next steps
Wanneer zo goed als alle mogelijke data is verzameld, geeft EQUANS voor de zomervakantie van 2022 een terugkoppeling richting de participanten. Ook als er nog gegevens missen. Op basis van de beschikbare data rondt EQUANS het onderzoek af. In die terugkoppeling wordt besproken welke kansen er op basis van de aangeleverde stukken geïdentificeerd zijn om ons gezamenlijke doel te bereiken.

Data aanleveren of hulp nodig?
Wil jij als participant (gebouweigenaar of huurder) heel graag meedoen, maar heb je nog niet alle data aan kunnen leveren, of heb je hulp nodig bij het aanleveren? Neem dan contact op met Wouter Ellis van EQUANS (wouter.ellis@equans.com, 06 5151 5437). Hij vertelt je er graag meer over en wijst je de weg in het datawoud. Zo komen we samen tot een mooie productieve route naar een energieneutraal Beatrixkwartier op pand- en gebiedsniveau!