2021/12/15 geplaatst in Algemeen

Mardi Brouwer (RVO) versterkt het bestuur van GBC Beatrixkwartier

Vanwege het vertrek van Marc Wijnands bij RVO en daarmee ook bij Green Business Club (GBC) Beatrixkwartier, verlaat hij het bestuur. Gelukkig wordt zijn plek meteen overgenomen door Mardi Brouwer!

Mooie kans en stimulans
Op de vraag van Marc om zijn positie in het bestuur over te nemen antwoordde Mardi Brouwer volmondig ja: “Ik zie het als een mooie kans om de ambities op het gebied van duurzaamheid verder dan ‘de muren van RVO’ te brengen.” Ze voelt ook dat het nodig is, door de urgentie die het onderwerp heeft: “Het klinkt wellicht cliché, maar ik wil er alles aan doen om de wereld netjes achter te laten voor onze kinderen en kleinkinderen.” Daarnaast ontdekt Mardi, afdelingsmanager Facilitaire Zaken, ook graag welke mogelijkheden lokaal in te zetten zijn en wat ze kan leren van collega-bestuurders uit het gebied. Maar bovenal wil ze samen concreet aan de slag: geen woorden maar daden! “We moeten echt aan de bak, en de wereld lijkt wakker te worden als het gaat om klimaatverandering en duurzaamheid.” Ze refereert naar de verschuivingen en beloftes op de klimaattop in Glasgow: “Het kan natuurlijk altijd meer en beter, maar laten we ook zelf kijken naar wat we kunnen doen.” Specifiek zou ze de kennis die RVO heeft op het gebied van de CO2 prestatieladder breder willen inzetten.

Meerwaarde van samen
Niet alleen haar rol als bestuurslid, maar ook het feit dat RVO participant is van GBCB heeft voor haar een duidelijke meerwaarde. “Het milieu is van ons allemaal en de kracht zit ‘m in het samen doen, 1+1 wordt dan 3.” Dat is inderdaad precies wat de Green Business Club wil bereiken met het leggen van verbindingen in verschillende gebieden. Mardi vervolgt: “Goede initiatieven worden uitgewisseld, je draagt bij aan een duurzamer Beatrixkwartier, en het is goed voor je netwerk!

Grootste wens voor het Beatrixkwartier
Mardi’s wens is duidelijk en onmisbaar als we initiatieven op verschillende vlakken verder willen brengen. Zoals bijvoorbeeld groene daken op álle gebouwen of duurzaam inkopen door iedereen. “Mijn grootste wens is dat alle gebruikers en eigenaren van het Beatrixkwartier lid worden van Green Business Club Beatrixkwartier, zodat we onze krachten en kennis kunnen bundelen.