2022/04/07 geplaatst in Algemeen

Help mee met het inzamelen van hulpgoederen voor Oekraïne

De oorlog in Oekraïne vraagt om hulpacties. Door heel Nederland zijn vele prachtige initiatieven opgestart. Ook Green Business Club (GBC) Beatrixkwartier wil graag waar mogelijk hulp bieden aan de slachtoffers van deze verschrikkelijke situatie. Daarom starten we met het inzamelen van hulpgoederen! Wil je bijdragen? Verzamel spullen die het hardst nodig zijn (zie de lijst hieronder) en lever deze af op kantoordagen tussen 8 en 17u in de garage van MN (met de auto via de JP Coenstraat, ingang parkeergarage achterzijde Zilveren Toren, afgeven aan receptie kan ook).

Deze actie is opgestart in samenwerking met de stichting Holland-Oekraïne. Het belangrijkste is dat hulpgoederen niet alleen tot de grens komen, maar daadwerkelijk bij de mensen thuis die dit het hardst nodig hebben in Oekraïne. De Oekraïense ambassade in Nederland heeft momenteel o.a. Stichting Holland-Oekraïne aangewezen om humanitaire hulp te verzorgen aan de Oekraïense bevolking.

Welke spullen zijn het hardst nodig?
Wil je ook hulpgoederen inzamelen om bij te dragen? Er is een lijst opgesteld van spullen die het hardst nodig zijn. Deze kun je afleveren op kantoordagen tussen 8:00 – 17:00 uur in de garage van MN. De spullen die het hardst nodig zijn:
·     Vooral voedsel (ingeblikt voedsel, babyvoeding, instant noodles, soep (blik/poeder), crackers, flesjes water);
·     Medische materialen (eerste hulp verbanddoos, verband, pleisters, bloedzakken, naalden, infuus materiaal;
·     Middelen voor persoonlijke verzorging (maandverband, pampers, incontinentiemateriaal, shampoo, zeep, tandpasta, tandenborstels (kinder en volwassen), handdoeken (sneldrogend, microvezel), vochtige doekjes, vaseline, handcrème, gezichtscrème, toiletpapier, haarkammen/-borstels, deodorant);
·     Batterij, lucifers, powerbanks, oplaadkabels, kaarsen, zaklampen;
·     Slaapzakken, bodywarmers, thermo-ondergoed.

Hoe kun jij bijdragen?
Er zijn verschillende manieren om een bijdrage te leveren. Hieronder staat hoe: 
·     Spullen meenemen die op de lijst staan en deponeren op de daartoe aangewezen verzamelplek in de garage van MN;
·     Deze spullen op gezette tijden met de auto meenemen (als je een auto hebt en het bijv. op je woonwerkverkeersroute ligt) naar het centrale depot in Nieuw-Vennep, waar vrachtwagens worden gevuld die naar Oekraïne rijden;
·      Helpen sorteren van spullen bij het depot, aanmelden kan via Paul Stapersma: paul.stapersma@mn.nl