2024/04/12 geplaatst in Algemeen

Haags Klimaatakkoord

Sinds 10 april heeft Den Haag haar eigen klimaatakkoord! De feestelijke aftrap vond plaats in de Titaan, met wethouders Arjen Kapteijns en Robert Barker aan het roer.

Met 115 partners, waaronder bedrijven, bewoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties, streeft Den Haag ernaar om in 2030 klimaatneutraal te zijn. Het Haags Klimaatakkoord omvat 38 deals, waarvan wij als Green Business Club (GBC) Den Haag Beatrixkwartier bijdragen aan twee belangrijke deals voor ons gebied:

  • Verduurzamen Werkgebonden Personenvervoer
  • Vergroenen Haagse Netkous

Verduurzamen werkgebonden personenvervoer
Initiatiefnemers stimuleren hun werknemers om te kiezen voor andere, meer duurzame manieren van woon-werkverkeer. Denk aan fietsenplannen, OV-vergoedingen en hybride werken te faciliteren.

Vergroenen Haagse Netkous
Samen met de gemeente onderzoeken we de mogelijkheden om de ruimte onder en rond de spoorlijnen van Randstadrail in de zakenwijk sneller te vergroenen. Dat maakt het gebied aantrekkelijker en gezonder voor omwonenden en de mensen die er werken.

Ambitieverklaring
Eind 2019 hebben de participanten van GBC Den Haag Beatrixkwartier en de Gemeente Den Haag al een ambitieverklaring ondertekend om voor 2030 energieneutraal te zijn. We blijven ons hier volop voor inzetten.

Meer informatie
Wil je meer weten over het Haags Klimaatakkoord?
Lees hier het PDF document van het Haags Klimaatakkoord.
Bekijk meer op de website van gemeente Den Haag over het Haags Klimaatakkoord 

Foto: Sander Foederer