2023/05/08 geplaatst in Algemeen, Levendigheid

Grote opkomst bij opening ‘Aanschuiftafel MN in de Zilveren Toren’

Eten verbindt! In aanwezigheid van ruim 50 (lokale Bezuidenhout) bewoners en medewerkers werd afgelopen 3 mei de ‘Aanschuiftafel MN’ officieel geopend door wethouder Kavita Parbhudayal, directievoorzitter Frits van Bruggen, directeur Pensioenen Ralf Rikze en initiatiefnemer Participatiekeuken Ben Lachhab.

De cateraar bereidde een heerlijke lunch voor, vrijwilligers dekten de tafels en serveerden de lunch. Kortom, een warme sfeer waar goede gesprekken werden gevoerd en er ook nog ruimte was voor muziek.  Het initiatief slaat niet alleen goed aan bij de buurtbewoners, maar ook bij de collega’s c.q. ‘bewoners’ van de Zilveren Toren die graag willen meehelpen, aanschuiven en verbinden met de buurtbewoners.

Nuttig samen een lunch
Iedere 1e woensdag van de maand zijn de bewoners uit de wijk welkom bij MN om samen een lunch te nuttigen. Aanschuiven aan tafel is alleen mogelijk door vooraf een plekje te reserveren. De organisatie zal daarmee voldoende lunches bereiden en tevens voedselverspilling tegengaan door zoveel mogelijk op maat te koken. Voor meer info of aanmelden kijk op www.deaanschuiftafel.nl of mail naar info@participatiekeuken.nl.

Bekijk ook de Flyer Aanschuiftafel Zilveren Toren!

“Het bijdragen aan een inclusieve organisatie en samenleving is speerpunt in het MVO-beleid van MN. Het samen met Participatiekeuken organiseren van de Aanschuiftafel bij MN past hier goed in. Door het bieden van een sociale ontmoetingsplek en een luxe, gezonde driegangenlunch kunnen we bijdragen aan vitaliteit, verbinding en sociale integratie van oudere (en vaak kwetsbare, eenzame) buurtbewoners. Een mooie manier om het contact van MN’ers met de omgeving waarin we werken te bevorderen en zo onze maatschappelijke betrokkenheid te tonen.”, aldus Gaby Neijndorff, Programmamanager MVO | Duurzaamheid & Integrated reporting bij MN.