2023/05/23 geplaatst in Mobiliteit

Fiets naar je Werk Dag op 25 mei 2023

Een kwart van alle verplaatsingen in ons land gaat met de fiets. Dat is nergens in de wereld zo hoog. Ons land heeft bovendien meer fietsen dan inwoners.

Toch is er ook nog veel te winnen. Een derde van alle autoverplaatsingen in Nederland is korter dan 5km. Uit gedragsonderzoek van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (IenW) blijkt dat bijna 7 op de 10 intensieve autogebruikers vaker voor korte ritten de fiets zou willen pakken.  Heel veel mensen zouden graag de fiets willen pakken. Naar je werk, of college: vaak een afstand die voor velen prima te fietsen is. Want voor die korte ritjes neem je écht net zo makkelijk de fiets.

Fiets je mee!?

Eén dag per jaar willen wij dat heel Nederland de auto laat staan en op de pedalen stapt. Waarom? Omdat fietsen gezond is, omdat het een positieve uitwerking op ons immuunsysteem heeft, het ons geluksgevoel bevordert, goed voor je portemonnee en het milieu is én omdat het gewoon beter werkt.

Werkgevers aangesloten bij de Green Businessclub Beatrixkwartier besteden hier structureel aandacht aan. Zoveel mogelijk verkleinen van de CO2- voetafdruk is ons doel. Onze participant MN is één van de 15 fietsambassadeurs voor het ministerie van IenW.

MN stimuleert als fietsambassadeur het fietsen onder medewerkers, zetten zich in om 10% meer medewerkers op de fiets te krijgen en zijn een inspirator in hun gebied, voor hun sector, klanten, medewerkers en in hun regio.

Klik hier voor meer informatie over voorzieningen en regelingen om fietsgebruik binnen uw organisatie te stimuleren.

Dus, fiets jij mee op 25 mei? Samen met je collega’s en de rest van Nederland?

Meer info en aanmelden voor de Fiets naar je Werk Dag 2023: https://www.fietsnaarjewerkdag.nl/

Kies de fiets! is tot stand gekomen op initiatief van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat met als uitdaging 10% meer mensen op de fiets te krijgen.