2024/04/19 geplaatst in Algemeen

Even voorstellen: Tiko Smetsers, nieuwe voorzitter GBC Den Haag Beatrixkwartier

Green Business Club (GBC) Den Haag Beatrixkwartier verwelkomt met trots per 1 mei aanstaande haar nieuwe voorzitter, Tiko Smetsers, Manager People & Workplace bij het CAK. Tijdens een recent interview op de participantenbijeenkomst van 28 maart deelde Smetsers zijn motivatie om lid te worden van GBC Den Haag Beatrixkwartier en zijn visie op de toekomst van duurzaamheid in het gebied.

Tiko Smetsers benadrukt het belang van samenwerking binnen de club om duurzame initiatieven te bevorderen. “Duurzaamheid en vergroening zijn mooi om over te praten, maar als participanten van de GBC Den Haag Beatrixkwartier kunnen we direct invloed hebben op de leefbaarheid en aantrekkelijkheid van onze omgeving. Onze directe woon- en werkomgeving kunnen we gezamenlijk beïnvloeden en groener maken. De stimulering van de samenwerking binnen de club staat voor mij dan ook bovenaan. Gezamenlijk bereiken we meer dan als individuele bedrijven of bewoners,” zegt hij.

Eén van de initiatieven waar Tiko Smetsers enthousiast over is, is ‘Den Haag Doet Het Licht Uit’, een campagne die bewustwording creëert rondom duurzaamheid. Ook ziet hij veel potentie in de inzet op verlevendiging en vergroening van het Beatrixkwartier, omdat dit meerwaarde heeft voor iedereen in het gebied.

Met de aanstaande verbreding van het werkgebied in Den Haag, ziet Tiko Smetsers kansen om de impact van GBC Den Haag Beatrixkwartier uit te breiden. “We moeten er, wat mij betreft, voor waken om bij een scope-uitbreiding niet direct te groot te worden,” zegt hij. “Tegelijkertijd is de toegang tot meer kennis en meer initiatieven een interessante verrijking voor iedere participant!”

Met de benoeming van Tiko Smetsers als nieuwe voorzitter staat GBC Den Haag Beatrixkwartier klaar om verdere stappen te zetten in de richting van een duurzame en groene toekomst.