2022/11/09 geplaatst in Groen

Biodiverse daken in het Beatrixkwartier

In oktober 2021 gaven we het startschot voor de dakenscan bij de leden die daar oor naar hadden, de daken van de panden van MN, WTC, CAK, NN, FMO en RVO werden geanalyseerd.

Die uitkomsten, levensduur dakbedekking, ligging en draagkracht werd vertaald naar mogelijkheden in ook tijd en budget. Bij WTC The Hague waar al deels groene daken liggen, zijn er plannen om dit in 2023 nog verder uit te breiden met ook de optie van groen en zonnepanelen.

Op de lage daken (schaduwrijke)daken van de Zilveren Toren (MN) is totaal 400M2 bio-divers sedum-dak in september 2022 opgeleverd nadat het dak zelf eerst vervangen moest worden.

Een mooi voorbeeld van duurzame samenwerking tussen eigenaar en huurders.

Meer groen helpt!
Meer groen helpt de bijen enorm! Zie hier het eindproduct van het harde werk van de bijen van MN en van MN imker/facilitair medewerker Hans van Ispelen #Bijatrixkwartier. Ook bij FMO – Dutch entrepreneurial development bank staan er bijen op het dak. Onlangs heeft Willem van Leeuwen zijn imkerdiploma behaald, dus we kijken uit om het resultaat volgend jaar te proeven!

Meer informatie
Meer weten over de dakenscan en de potentie van uw daken? Neem contact op met Pamela Logjes via pamela.logjes@denhaag.nl.