Laden Evenementen

Circulair Inkopen Accelerator

Veel bedrijven hebben ambities met betrekking tot afval: afval verminderen, of zelfs komen tot zero waste. Circulair en duurzaam inkopen is hier onlosmakelijk mee verbonden. Copper8PHI Factory en Green Business Club (GBC) Nederland bundelen hun krachten met een nieuwe online leermethode die alle waardevolle kennis over circulair inkopen voor iedere professional op de eigen werkplek toegankelijk maakt. Hoe stap je van ‘traditionele’ inkoop over naar duurzame of circulaire inkoop? En hoe zorg je dat deze kennis breed verspreid is binnen de gehele organisatie? Met de Circulair Inkopen Accelerator krijgen medewerkers handvatten om hier concreet mee aan de slag te gaan. Bij 100 aanmeldingen wordt deze online leermethode in de zomer van 2021 ontwikkeld en doorlopen de deelnemers in oktober en november 2021 het leerplatform.

Al gamend toewerken naar een circulair kantoor
De Circulair Inkopen Accelerator stelt deelnemers in staat om, plaats- en 2 uur per week gedurende 8 weken kennis op te doen over duurzaam en circulair inkopen en deze ook direct toe te passen in een pilotproject. Via het platform doorlopen alle deelnemers online en offline challenges. Zo krijgen deelnemers handvaten om aan de slag te gaan met een pilotproject en ervaring op te doen met circulair inkopen. Daarnaast brengen we met het interactieve deel van het platform de benodigde communicatie met andere deelnemers op gang. De kennis opgedaan in verschillende pilotprojecten wordt onderling gedeeld en gekopieerd naar andere organisaties. 

 

Nina van den Berg, projectmananger Zero Waste bij GBC Nederland; “Het platform is voor zowel inkopers als collega’s vanuit het facilitaire werkveld of ICT-beheer, die te maken hebben met inkoopvraagstukken, zeer geschikt. Juist die integrale benadering en het betrekken van verschillende afdelingen én organisaties zorgt voor een succesvolle transitie. Daarnaast ga je gelijk aan de slag en wordt er door middel van het interactieve gedeelte met andere deelnemers en bedrijven kennis gedeeld. Dit sluit naadloos aan bij de pijlers van Green Business Club; doen, samenwerken en kennisdeling.

100 koplopers gezocht
De Circulair Inkopen Accelerator wordt ontwikkeld wanneer er 100 deelnemers zijn en daarmee voldoende middelen zijn voor het ontwikkeltraject. Daarom zijn Copper8, PHI Factory en GBC Nederland op zoek naar koplopers, organisaties die deelnemers leveren en daarmee cruciaal zijn voor de totstandkoming. De kosten per deelnemer zijn tussen de €650 en €800, afhankelijk van de grootte van en aantal deelnemers per organisatie die onderdeel is van het netwerk van Green Business Club. Bij voldoende aanmeldingen, wordt de leermethode ontwikkeld die deelnemers in oktober en november 2021 doorlopen.

Meer weten? Lees hier meer informatie en bekijk de informatiesessie terug of neem contact op met Nina van den Berg via nina@greenbusinessclub.nl.

 

Meld je hieronder aan en ontvang vrijblijvend meer informatie over de Circulair Inkopen Accelerator

Meer Evenementen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.