Laden Evenementen

RVO | Circulaire Beurs 2018

Bij de overheid staat u steeds voor nieuwe uitdagingen. En circulair inkopen is dé uitdaging van nu – mede door het nieuwe Klimaatakkoord. Kom op 7 november naar de Circulaire Beurs en ontdek hoe u circulariteit het beste kunt aanpakken.

In een circulaire economie worden producten en materialen zoveel mogelijk hergebruikt. Zo behouden grondstoffen hun waarde en blijft de CO2-uitstoot beperkt. Hoewel de economie elk jaar circulairder wordt, hebben overheden hun inkoop hier nog nauwelijks op aangepast. Eén oorzaak is dat de overheid het duurzame marktaanbod nog niet kent. Daar brengt de Circulaire Beurs 2018 verandering in!

Innovatieve producten en diensten
Op de Circulaire Beurs laten start-ups en andere bedrijven zien met welke innovatieve producten en diensten u uw inkoopproces kunt verduurzamen. Zij doen dat op de ‘circulaire markt’. Vier thema’s staan hier centraal:

  • Circulaire bouw
  • Circulaire stadslogistiek (in samenwerking met Green Deal Zero Emission)
  • Reduceren van afval
  • Circulair voedsel

Inspirerende kennis en ervaringen
Naast de circulaire markt zijn er lezingen, workshops en boeiende presentaties. Bijvoorbeeld over CO2-reductie, Circulair aanbesteden is best ingewikkeld, vermindering van grondstoffengebruik en het effect van Maatschappelijk Verantwoord Inkopen (MVI)-beleid op werkgelegenheid.

Interessante netwerkmogelijkheden
Op de Circulaire Beurs treft u inkopers van (semi-)overheidsinstellingen, beleidsmedewerkers, bestuurders en experts op het vlak van de circulaire economie. Zij helpen u om een duurzame impuls te geven en daarmee de Nederlandse energietransitie te versnellen.

Wij verzoeken alle bezoekers om zonder CO2-uitstoot (zero emission)naar de beurs te komen. Dus niet met de auto, maar bijvoorbeeld met het OV of de fiets. Vanaf Den Haag Centraal Station kunt u (gratis) met elektrische shuttles naar de beurs.

Meer Evenementen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.