Laden Evenementen

Minder Rest Afval & Plastic = Fantastic Innovation Day

De circulaire economie is hot. Afval zien als productiemiddel is een kwestie van omdenken. In het Beatrixkwartier willen we dat collectief gaan doen: Samen toe naar zo min mogelijk rest afval en plastic, zou dat niet fantastisch zijn?

Verschillende bedrijven in het Beatrixkwartier hebben aangeven voor eind 2019 minder restafval te willen produceren. Om dit te realiseren willen we om te beginnen onder leiding van GBCB-participant Rijksdienst van Ondernemend Nederland (RVO) in kaart brengen wat de status quo van de afvalproductie per bedrijf in het Beatrixkwartier is. Meten = weten. Met deze informatie als uitgangspunt kan vervolgens de stip op de circulaire horizon worden gezeten.

Binnen deze thematiek organiseren we op dinsdag 4 september van 12:00 tot 18:30 de Minder Restafval & Plastic = Fantastic Innovation Day. Elk bedrijf kan een team inzetten bestaande uit 1 of meer personen. Op deze dag zal een inspiratiespreker inzicht geven in hoe anders kan worden gedacht over plastic inkopen en wat er met plastic kan worden gedaan als afvalstroom. Daarnaast zal RVO enkele inzichten geven in wat er lokaal al gebeurt en waar je als bedrijf bij zou kunnen aanhaken. Vervolgens zal elk bedrijf onder begeleiding van een design thinker aan de slag gaan en een idee uitwerken over hoe hun bedrijf de hoeveel plastic en restafval kan reduceren of als alternatief kan doen met afval.

Dit proces zal door een filmer worden gevolgd en in beeld worden gebracht.

Op 13 september 2018 vindt vervolgens de grote aftrap van het thema “No Plastic is Fantastic’ plaats in het WTC The Hague. Hier zal onder het genot van een hapje en een drankje de benchmark en het de film van de Challange gepresenteerd worden. Daarnaast willen we per bedrijf het verantwoordelijke directielid vragen om met elkaar de intentie te tekenen voor minder plastic in het Beatrixkwartier.

Het uiteindelijke doel is dit jaar een stap te maken tot collectieve reductie van restafval in het Beatrixkwartier. Zowel breed gedragen vanuit de organisatie of top down gestimuleerd vanuit het management kunnen dergelijke duurzame maatregelen worden gerealiseerd.

De innovatie dag van 4 september is bedoeld voor nnkopers, facilitair medewerkers en andere vernieuwers in de organisaties uit en om het Beatrixkwartier. Wil je mee doen? Stuur dan een mail naar Anke@greenbusinessclub.nl.

 

Meer Evenementen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.